Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oleje 5W-40, jaký na kratší cesty?

Od: snaw* odpovědí: 13 změna:

čau, jaký olej na kratší a občasné delší cesty? (dálnce)

Shell Helix Ultra 5W-40

Mobil Super 3000 X1 5W-40 5 l

Nebo jiný?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Neřeš, vezmi jakýkoliv, který splňuje specifikaci auta.

Obě volby budou dobré, oba jsou zpracovateli ropy a vlastní rafinerie... takže skutečně vyrábí svůj olej.

hodnocení

3x
Ja pouzivam od shellu a bez problemu. Pokud ti to zere olej tak tam nalij klidne i 10w-40
snaw*
hodnocení

čau, nežere :D myslím že ten Shell bude lepší jak ten Mobil :)

Hele, jaký máš názor na oleje Castrol? slyšel jsem že dělají Karbon atd a že nejsou o něco lepší než levnější značky :)

re4zon
Nazor vseobecne vsech, co se v tom pohybuji je ten, ze tam nalej to co je levnejsi a splnuje normu. Resit to ma cenu jen u hodne vybehanych motoru a specialnich se zvlastnimi pozadavky. Ale jestli si chces udelat radost, kup si klidne nejdrazsi na trhu, tomu motoru je to uplne jedno. Zvlast u golfu 5. Kdybys mel 30 let stare auto, mozna by to melo smysl resit. Tady se driv rozpadne zbytek nez olej neco ovlivni..
snaw*
hodnocení

čau, moc díky za názor :))

Ja s castrolem nemam dobrou zkusenost. Pouzival jsem ho u prvniho auta, pak jsem presel na valvoline a rozdil byl znat (hlucnost motoru po 10tis.). Od te doby jsem se k nemu uz nevratil, krom oleje do benzinu . Jinak pouzivam shell total Q8

hodnocení

2x

Ten co plní oborovou normu stanovenou výrobcem motoru, ne jen viskózní!

snaw*
hodnocení

Zdar, Norma 502 :)

Neznám to je norma čeho? Oleje určitě ne alespoň pro auta!

re4zon
Urcite jo, zrejme mysli vw 502 00.
snaw*
hodnocení

Borci , jde to Volkswagen Golf 5 1.6 MPi 75kW

xenofob
hodnocení

0x

do míchačky klidně olej z dieselové lokomotivy, po zahřátí tam půjde

do motocyklu motorex top speed

tycoon*
hodnocení

0x

Správný výběr pro koncernový benzínový motor. Vzal bych to, co vyjde v konkrétním obchodě levněji a co bude dostupné v 5 litrech (4litrové balení by na 1.6 MPI asi nestačilo).

Jinak podobné oleje lze koupit samozřejmě levněji, tuhle "syntetickou klasiku pro benzíňáky" dělají asi všichni výrobci (dokonce i Castrol, který dříve měl strategii sjednocování olejů pro benzínové a dieselové motory) a hodně se to i přebaluje do levných privátních značek. Já jsem kupoval Lavio.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]