Ja pouzivam od shellu a bez problemu. Pokud ti to zere olej tak tam nalij klidne i 10w-40
snaw*
čau, nežere :D myslím že ten Shell bude lepší jak ten Mobil
Hele, jaký máš názor na oleje Castrol? slyšel jsem že dělají Karbon atd a že nejsou o něco lepší než levnější značky
re4zon
Nazor vseobecne vsech, co se v tom pohybuji je ten, ze tam nalej to co je levnejsi a splnuje normu. Resit to ma cenu jen u hodne vybehanych motoru a specialnich se zvlastnimi pozadavky. Ale jestli si chces udelat radost, kup si klidne nejdrazsi na trhu, tomu motoru je to uplne jedno. Zvlast u golfu 5. Kdybys mel 30 let stare auto, mozna by to melo smysl resit. Tady se driv rozpadne zbytek nez olej neco ovlivni..
Ja s castrolem nemam dobrou zkusenost. Pouzival jsem ho u prvniho auta, pak jsem presel na valvoline a rozdil byl znat (hlucnost motoru po 10tis.). Od te doby jsem se k nemu uz nevratil, krom oleje do benzinu . Jinak pouzivam shell total Q8
Správný výběr pro koncernový benzínový motor. Vzal bych to, co vyjde v konkrétním obchodě levněji a co bude dostupné v 5 litrech (4litrové balení by na 1.6 MPI asi nestačilo).
Jinak podobné oleje lze koupit samozřejmě levněji, tuhle "syntetickou klasiku pro benzíňáky" dělají asi všichni výrobci (dokonce i Castrol, který dříve měl strategii sjednocování olejů pro benzínové a dieselové motory) a hodně se to i přebaluje do levných privátních značek. Já jsem kupoval Lavio.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.