Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to přestupek?

Od: slavo® odpovědí: 5 změna:

Ve vesnici kam jezdím za rodiči je v ulici v které bydlí zákaz zastavení.

Ten tam byl dán před několika léty - nevím kým asi obcí - protože naproti vjezdu na soukromý pozemek je restaurace která již nějaký rok nefunguje - je zavřená a samozřejmě někteří parkovali přímo před vstupem - dokonce někteří i před mým vjezdem i když viděli, že tam stojí auto, tak jsem někilrát musel jít do restaurace aby s tím trochu popojel, abych vyjet a nebo naopak vjet. ( na základě tohoto tam byl dán zákaz zastavení a pak restaurace přestala fungovat ).

Nyní samozřejmě když přijedu, tak zastavím několik metrů za zákazem zastavení abych si otevřel bránu a nebo mi ji otevře spolujezdec abych mohl vjet na svůj pozemek.

Totéž je v případě když odjíždím.

Ještě když fungovala poradna autoweb s dr. Beranem, tak tam jsem se dozvěděl, že by měla být nějaká vyjímka.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Slavo, vyjímky ze zákona nejsou. Ani z dotazu není jasné, nač se ptáte. Pokud zastavíte vozidlo, abyste mohl otevřít, nebo zavřít bránu, není to přestupek. Pokud zaparkujete a jdete domů, nebo cokoliv jiného, je to přestupek.

Pochopil jsem Váš problém?

priklad1*

Ale jsou. Šedá je teorie, zelený je strom života. Když budeš místní podnikatel, tzv VIP. Pochopitelně odstavené vozidlo výrazně neohrozí ostatní provoz, tak věz, že nebude žádný problém. Jen nesmí jet kolem nějaký aktivní policista z Okresu.

hodnocení

Ano pane Milane - zastavuji tam proto abych mohl otevřít nebo zavřít bránu - pochopil jste to dobře.

Takže přestupek to není i když zastavím za zákazem zastavení.

mak*
hodnocení

1x

Já bych řekl, že to přestupek není, protože jste nezastavil, ale "zastavil vozidlo". Rozdíl je v tom, že zastavení je z vaší vůle a zastavení vozidla je vynuceno provozem a pod. Vy tam zastavit nechcete, ale musíte, přeci neprojedete zavřenou bránou. Takže to zastavení je vynucené a jedná se o zastavení vozidla.

Jiná věc je, že tam žádný zákaz zastavení nemuseli dávat, před bránou se nesmí stát tak jako tak. Když někdo kašle na předpisy, tak se vykašle i na značku. Jenže jsme v Čechách a než by se tam postavil policajt, tak tam raději dají značku.

hodnocení

0x

Vy musíte být hrozný stresař, když se tu pořád ptáte na takové dopravní kraviny... :)

Za zastavení za účelem otevření brány vás nikdo pokutovat nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]