Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit skvrny na sedačce?

Od: striker odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, měl bych dotaz, jak se nejlépe zbavit skvrny na sedačce? Vylilo se mi tam trošku smoothie a tak jsem to vzal nějakým přípravkem na sedačky od značky Sonax mám dojem, ale je tam ještě větší skvrna, na tepování se mi to nechce moc brát, protože mám vyhřívanou sedačku, tak aby se nezničil výhřev, slyšel jsem, že by mohla pomoct jedlá soda, ale nevím jak s ní pracova. Předem děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

V tom čištění sedaček mám celkem praxi, zejména u služebáku, kde přece jen k nějakému zneuctění čalounění občas dojde. Takže z praxe - všechny tyto pěnové a jiné čističe ve spreji jsou celkem k prdu, účinek minimální. Pokud chci skutečně pořádně vyčistit sedačky, vytáhnu mokrý vysavač, prastarý Eta Neptun, trochu Exteronu do vody a za chvíli je to vyčištěný. Vytápění to nevadí, jednak je to odolné vůči vlhkosti a jednak tím, že to rovnou vysávám, nedostává se voda do hloubky.

odchytova*
hodnocení

2x

Já používám pěnový čistič na čalounění / autosedačky (coyote případně carlson). Občas je potřeba to vyčistit 2x.
Když sem nastříkal moc pěny a nebyl prostor pro pořádný vyschnutí (slunce), tak mi to tam taky udělalo flek..
nastříkat pěnu, nechat chvílu působit, a vlhkým hadříkem setřít.. Případně přečíst návod.

xenofob

lepe funguje pena z lidlu

odchytova*

@xenofob vyzkouším :)

hodnocení

0x

Mám velice dobrou zkušenost s tímto přípravkem. Beru jím hlavně k vůli cenně stropní panel, který je velice choulostivý.

Pokud je sedadlo špinavé, tak každý přípravek rozpustí nejen tvojí skvrnu, ale i tu zašlou špínu, která je po celé ploše a nebyla tolik vidět = velice čistý ostrůvek (flíček).

eshopautodoplnky.cz/...

Mají ho v Globusu, OBI, Alze, na některých benzínkách,atd...

Ten žlutý kartáček doporušuji nepoužívat. Je velice hrubý. Lepší je vzít si ručník (froté) nebo hadr na okna s mikrovláknem.

striker

Díky, hned jak uvidím vyzkouším.

striker

Jinak ještě dotaz, jak dlouho to mám nechat aplikovat a pak to jen setřít bez vody?

namatlej skvrnu jrem a nech působit klidně přes noc. Hoď to pak ráno do pračky a normálně vyber. Jar pomůže i ostatnímu prádlu. Nijak neškodí. Ba naopak.

Stejně pomůže Vanis na skvrny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]