Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybíjení baterie

Od: robill* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, máme Citroen C3 a poslední dobou máme problém s vybíjením baterie. Denně jezdím s autem 50 km a bez potíží. Pokud však auto zůstane stát více než den, je baterie kaput. Vyměněný je cca před 2 měsíci alternátor, nová baterie a problém stále stejný. Můžete mi prosím někdo poradit. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jen taková příhoda ye života...

Kolega měl (s jiným autem) velmi podobný problém a nemohl příjít mnoho dnů na to, čím je to způsobeno.

A když jednou přijel v noci do garáže, zaparkoval auto a odcházel, všiml si, že z kufru cosi prosvítá.. V kufru byl špatný koncový spínač..a stále svítila žárovka, takže baterie se vybila..

Nevím zda je to Váš případ, ale podobné věci bych si prověřil.

... ale podobné věci bych si prověřil.

Třeba jako JT :-D

Už jsem se setkal i s tím, že vybíjení dělali diody v alternátoru.

hodnocení

0x

Nebo taky prověřit "samovybíjení" baterie... Taky už s tím mám zkušenost, že to není neobvyklé...

hodnocení

0x

Nevím zda je to frantíka možné, ale kdysi mě vybíjel baterii u Škodovky starter. Vyměnil jsem kotvu a bylo to OK.

hodnocení

0x

Co tam máte za autorádio? Některá mají i ve vypnutém stavu velký odběr.

robill*
hodnocení

Autorádio je originál, světlo v kufru už jsme několikrát testovali a stále stejný problém...Mám v zapalovači palec, který mi ukatuje stav napětí na baterii a při jízdě dobíjecí napětí.Pokud se jezdí denně je vše OK. O víkendu stalo auto od pátku večera do neděle dopoledne a když jsem přišel, nefungoval centrál a už jsem věděl, že je bateie vybitá.

Ta věc, co ukazuje stav napětí kolikrát žere i 100mA - 150mA.

Pokud je zásuvka stále pod napětím a nevypíná po vytažení klíčku ze zapalování tak není moc dobré tam tyhle měřáky nechávat. I když za jeden den to ani tak baterii vybít nemůže, leda by byla na pokraji smrti.

mak*
hodnocení

0x

Tohle dokáže i blbě seřízený koncák v kastlíku, žárovka osvětlení kastlíku pak svítí trvale a vybíjí baterku. Podobné světýlko může být i v kufru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]