Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VW Polo 1.2 jaká baterie?

Od: jindra997 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,
mám auto VW hatchback polo čtvrtá generace 9N, rok 2002 výroba do provozu šlo leden 2003, 40kw 1.2 benzín. Baterie se kterou jsem auto koupil od původního majitele je XT battery 12V, 360A, 44Ah - 207 mm délka, 175 šířka a 175 hloubka, údržbová. Baterie ovšem odchází a nejsem si jistý jakou mám koupit novou. Předpokládám, že není původní a konkrétně tato baterie je z hrozně konkrétního servisu někde na východní Moravě. Zajímalo by mě, jestli by mi někdo něco nedoporučil. Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Do tohohle žihadla je to fakt jedno. Hlavně bacha, aby měla plus na správné straně. 44 Ah stačí. Třeba Exide nebo Banner. Varta je dražší a bohužel už ani není co bývala.

jindra997
hodnocení

Žihadlo v jakém smyslu? Strýc už nemá sílu aby to opravoval ale hrozně se strachoval, aby všechno přesně sedělo. Jen mě zajímalo jaká baterie by tam SPRÁVNĚ měla být nebo má s tímhle autem nejmenší problémy.

V takovém smyslu, že je to stará vrána za 40 tisíc a řešíte tu výběr baterky za tisícovku. Kupte stejnou kapacitu jakékoliv značky podle ceny. KAŽDÁ BUDE SPRÁVNÁ. Nemáte co pokazit.

// A ještě než koupíte, tak si změřte napětí v klidu a při nastartovaném motoru. Taky může odcházet alternátor.

jindra997
hodnocení

Já chápu, že je to stará vrána jenomže jsem student a chci aby to ještě nějakou dobu jezdilo. Strejc taky říkal, že by baterie mohla odrovnat alternátor.

Blbost. Klidně tam dejte třeba 74 Ah, pokud se vejde, ale je to zbytečné. 44 Ah je akorát. Alternátoru ani autu se nemá co stát. To spíš naopak, vadný alternátor může zničit baterii. Změřte si to dobíjení.

motak
hodnocení

0x
Prodejci maji na webu konfigurátor, tam vám to najde správný typ.
A starou odvezte do výkupu surovin, nejakou stovku za ni dostanete.
anakon4*
hodnocení

Samozřejmě to jsem našel ovšem chtěl bych někoho kdo s tím má zkušenosti.

hodnocení

0x

kup silnější 55ku a vem nákého renomovaného výrobce třeba exide

kupoleje.cz/...

anakon4*
hodnocení

Zatím mi většina lidí říkala, že by to nemělo být správně silnější než ta původní. Vážně si nechci odrovnat auto.

To je nesmysl. Klidně tam dejte třeba 74 Ah, pokud se vejde, ale je to zbytečné. 44 Ah je akorát. Alternátoru ani autu se nemá co stát. To spíš naopak, vadný alternátor může zničit baterii. Změřte si to dobíjení.

je to blbost silnější baterie ti auto neodrovná mám ve všech svých vozech sinější baterie v benzínech 1,6 mám 62Ah

tátovo felda 62Ah

sousedovo fábie 1,4 62Ah atd

hodnocení

0x

Dej tu největší, která se ti vejde do boxu a doporučuji Exide nebo Banner. Ty se s kvalitou stále drží.

Dobíjení se nijak namáhat nebude. Baterka, která bude vybitá, takové auto nabije za delší čas. Při normálním provozu co startér vezme, to taky dobije a je jedno, zda těch pár Ah vezme z malé nebo z velké baterky.

V zimně těch několik Ah navíc znamená i přežití, že vůz vždy nakopneš a nebo v nouzi dojedeš domů i bez dobíjení. To jsou jen výhody. Nevýhoda je dražší cena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]