Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Emise na stk

Od: honza* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den.Koupil jsem si nový Nissan Qashqai.Na první STK neprošel kvůli emisím. V autorizovaném servisu,kde jsem si auto koupil mi řekli,té vymění katalizator za 60 0000 Kč.Budu to muset platit,když je auto po záruce nebo se jedná o skrytou závadu,kterou jsem nemohl poznat dříve a tedy platit to nemusím? Dekuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jo, to je tak, když si někdo koupí japonce, kde je servis drahej jak prase a pak je konsternován z výměny kusu roury za šedesát litrů...

Myslím, že pokud to prodávající neuvedl ve smlouvě, tak to skrytá závada je. Tak moment. Je auto nové nebo po záruce?!

jurajjuraj*
hodnocení

3x

pokud jste si auto koupil nove a ted jdete po 4letech na emise tak tezko budete neco reklamovat, pokud jste jediny majitel tak muzete reklamovat jen u sebe, i kdyby to bylo mesic po zaruce tak vetsine automobilek/autorizovanym servisum to je jedno

jenda2*
hodnocení

2x

Pokud je to benzínový motor s Euro 5, snadno jej vyměníte za univerzál. Možná s drobnými úpravami nebo s vykucháním starého a zasazením toho z univerzálu. To jde snadno. Rozhodně ne originál. Vnitřky jsou stejné, cena 10x vyšší !

Nebo v náhradě:

mroauto.cz/...

hodnocení

1x

Katalyzátor na benzínového Qashqaie stojí v "drahém" AutoKelly kolem 10.000,-Kč ...

Pokud při posledních emisích předtím, než jste ho koupil, prošel, pak to nelze považovat za skrytou vadu. Maximálně běžné opotřebení, které stejně zaplatíte vy.

hodnocení

1x

Aha. Takže je to tak, že jste před lety koupil nového Nissana, nyní má po čase již po záruce a je potřeba vyměnit kaťák? No jo, no, na tento případ se žádná skrytá vada nevztahuje.

vam
hodnocení

0x

Ten kat Ti řekli na ME nebo kdo to vymyslel? Dej sem sken hodnot z měření emisí.

hodnocení

0x
Japonec az na konec.(tady majitel uz je stejne renault) Jak jsem videl treba ceny dpf filtru na japonce ci na hyundai i40 tak jsem byl zdesen.
Platit to musite vy, nebo se soudit. Nebo sehnat nekde levnejsi.

Jo ale zapmněl si že do servisu jede Japonec až na konec !

Jo, třeba M9R Renault Laguna. Ale Japonec až nakonec :-D

nigi
hodnocení

0x

Nový asi nebude jinak by nebyl po záruce že?

Pokud jste kupoval ve slušném bazaru tak máte roční záruku na skryté vady přičemž první půlrok nese důkazní břemeno autobazar a druhý půlrok ho nesete vy. To znamená že během prvního půl roku musí autobazar dokázat že tam ta závadda v době prodeje nebyla (aby záruku mohl neuznat) a v druhém půlroce musíte naopak vy dokázat že tam ta závada v době prodeje byla (aby vám bazar tu záruku uznal)

hodnocení

0x

Tak asi auto nové není, neboť na první technickou se chodí po 4 letech... A to je již zcela určitě po záruce. Katalyzátor je jinak díl podléhající opotřebení... A prostě někdy dojít musí, někdy dříve, podle režimu jízdy, stavu motoru...

hodnocení

0x
Není to náhodou motor 1,2 TCe 130k?
Pokud ano, jděte po příčině závady. Kat neodejde jen tak. Za tím je jiná věc.

honza*
hodnocení

0x

Auto jsem koupil nové a na první STK/4 roky/ zjistili špatné emise.Pochybuji,že se katalizátor pokazí za 4 roky.Myslím právě,že to muselo být špatné již z výroby.

feka
Nemuselo. A nikdo neví, jak, kde a na jaké palivo auto ty čtyři roky jezdilo.
gazda*

Jaký je to motor? Které hodnoty a o kolik jsou na měření emisí mimo limit?

jurajjuraj*

proc by se kat nemohl rozletet za 4 roky? ono kolikrat straci jen takovi setrilci kteri kupuji ten nejlevnejsi benzin protoze to auto repce na to taky jezdi

ani armada pravniku typu Sokola by neprokazala ze to bylo vadne z vyroby

Do benzínu ale nejde řepka,ale etanol -LÍH ,řepka tzv MEŘO (nebo taky RO ) jde do ropy!

kimbert*
hodnocení

0x

Měnil jsem na fiestě taky katalyzátor,jenže asi rok před výměnou stále častěji se objevovala kontrolka motoru ,diagnostika ukazovala hodnoty katu na hranici,takže nakonec výměna a u Vás nic?žádná porucha motoru,zapalování apod.?těch čidel co hlídají motor a tím vlastně emise se je dost aby vás varovaly,že se něco děje.Zajel bych do jiného i neautorizovaného servisu a nechal vše na motoru a výfukovém systému zkontrolovat.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ono je hlavni otazka proc to neproslo emisema , taky se muze stat ze vymenite katalyzator a neprojde to stejne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]