Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na STK bez STK. Jede firma

Od: keebleek® odpovědí: 34 změna:

Je modelová situace.

Vozidlo musí na STK, které platnost končí 14.06.2020. Dal jsem ho na přípravu ve středu 10.06.2020 do servisu. Našlo se tam na podvozku něco závad kategorie C. Začalo se na něm pracovat a záchrana určitě trvala až do pátku 12.06.2020. Bude mít řidič servisu nějakou potíž, když ho Sloužiči a pomahači na cestě do místa STK zastaví? Nebo ho pustí dál, aby pro tu STK dojel?

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kimbert*
hodnocení

8x

Pokud STK končí mezi unorem a srpnem tak se lhuta posunuje o sedm měsíců novinky.cz/...

hodnocení

Tak tohle byla asi nejlepší a nejpřesnější odpověď v téhle věci a v téhle korodobě. Dost čerstvé. Stejně v pondělí poreferuji, jak to dopadlo a jestli v servisu vědí o téhle věci.

xenofob
hodnocení

2x

je to jinak, nařízením 698/2020 EU ze dne 25. května prodloužila Rada EU platnost technických prohlídek v celé EU o 7 měsíců...Platnost nařízení je vyhlášena dnem 4.6.2020...dp té doby o tom ěmla být oinformován každý majitel STK, policie , česká úřady atd...

samozřejmě s odkazem na složitou situaci na STK kvůli COVID-19

Obsahem textu článku 6 tohoto nařízení je informace, že TP, jejíž platnost končí v časové relaci od 1.2.2020 do 31.8.2020 je automaticky prodloužena o 7 měsíců...nikam se to nezapisuje a nic se nikam nevylepuje a platí to závazně pro všechny instituce i občany EU

Takže na STK klidně po ose a je na to ještě 7 měsíců, Kdo pochybuje, může so to nařízení najít, je to v článku č. 6

xenofob

opravuji, je to v článku 5

O tom je tady napsáno dost, ale to se týká jen pravidelných prohlídek. V otázce jde o to že tady už vozidlo na STK bylo a bylo vyhozeno za závadu C a tím pádem mu byla technická způsobilost odebrána takže vlastně není co prodlužovat.

taalla®,

asi jsem to přehlídl, ale kde je napsáno, že vozidlo bylo na TK a bylo vyhozeno pro závadu "C". Tu závadu našli v service. Nebo špatně čtu?

xenofob
hodnocení

2x

Modelová situace

- vozidlo dáno do servisu na příprfavu k STK dne 10.6.2020

- našlo se tam na podvozku něco závad kategorie C

- začalo se na něm pracovat a záchrana určitě trvala až do pátku 12.06.2020

- platnost STK končí 14.06.2020, podle české právní úpravy a je vyznačena v TP a kontrolní známkou na zadní SPZ

- podle nařízení Evropského parlamentu a rady 2020/698 končí ve skutečnosti platnost technické prohlídky až 12.01.2021.

Takže není kam spěchat, tazazel má dostatek času zdokonalit se v gramatice. Pomáhač a chránič je s EU nařízením dostatečně seznámen a nikomu nebde bránit v pokračování v jízdě na STK, pokud na vozidle neuvidí zjevné závady, za které mohou odebrat ORV...

hodnocení

1x

Podle mě je jedno, kdo auto řídí. Prostě auto bez platné TK by mělo na TK jet na podvalu.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

tak ted nadelali zmatky s platnosti STk ale jinak jedine na podvalu, teda je to vec servisu kdyz chteji riskovat aůe pokud by se neco stalo, nehodu at zavini nebo ne tak maji problemy

proto kazdemu rikam at si auto zacne pripravovat na technickou driv nez 3 dny pred koncem platnosti, je to jen o vycuranosti, plati mi stk do patku tak driv me tam nikdo nedostane

hodnocení

1x

A proto je nejlepsi mit servis, kde prvne vyresi STK a teprve pak se domluvite, co vse by to chtelo spravit, abyste prosel.

jurajjuraj*

jinymi slovy, ty protahnes STKackem totalni vrazdu a pak ti zakaznik rekne ze do toho vlastne nechce nic investovat takze se nic opravovat nebude? zajimavy pristup

tohle muzu udelat jen u zakazniku u kterych vim ze chteji mit auto ve 100% stavu kvuli sebe a ne kvuli nejakemu technikovi na stk

hodnocení

0x
Vozidlo musí na STK na podvalníku.
Legálně to jinak nelze.
PČR udělí (pokud ho chytí) pokutu a dál vozidlo nepustí.
A nedej bože, aby vozidlo bylo účastníkem dopravní nehody (byť i jen nezaviněné).
Pokud DN nema primou souvislost s technickym stavem, tak se nic nedeje. Clovek dostane pokutu a tim to hasne. Samozrejme nepisu, ze je to OK. Ale pojistvna nic kratit nebude. Neni duvod. U soudz by to clovek vyhral a oni to vi.

h0nz490: Soud vyhraje vždy ten, co má lepšího právníka...nikoliv ten, co má pravdu.

hodnocení

0x
Už sem jel vickrat na stk s vozem který mělo stk propadlou a vždy bez problémú dojel
Pokud tě chytí tak dostaneš pokutu a jedeš dál
U nás to sou 2 stovky za každej propadlej měsíc
hodnocení

Tady se jedná o jeden den. Jsem zvědav, jaké bude na Techničáku datum. Mám takové tušení, že tu Technickou už spáchali a jen ty nalezené závady opraví než mi to předají. No, uvidíme. Nebo ne a jestli to nahrnou na podval.

hodnocení

0x

řekl bych, že je to starost servisu.

jurajjuraj*

ale plati to zakaznik

hodnocení

0x

Pokud je závada C správně vozidlo nesmý z STK už ani odjet protože je nezpůsobilé provozu. Na tohle se žádná vyjimka o odkladu STK nevztahuje, ta se vztahuje pouze na auta co na STK ješte nebyly a na ty co vyhodily s C závadou. Otázka je jak by to bylo kdyby byla závada B, kde je platnost na 30dnů jestli by platila ta výjimka na 7měsíců i na tohle.

jurajjuraj*

vyjimka se vztahuje na ty co vyhodili s C zavadou? mas to spatne napsane ne

někde mi tam vypadlo to ne *hi* mělo to být a ne na ty co vyhodily s C

hodnocení

0x
Legálně na podvalu, jinak není žalobce není soudce...den si myslím že by neřešili, ale právo na to mají. Minulý týden jsem tahl na STK valník traktorem kde TK končila v roce 2013...ano je to problém, ale koupil jsem to tak a ne 5km opravdu nebudu objednávat odtahovku, prošel bez závad. Ono je totiž ohromný rozdíl propadla TK a vozidlo nezpusobile provozu, takové může konec konců mít i platnou technickou a přesto má policie právo ho odstavit.

nigi
hodnocení

0x

Sloužiči budou mít problém a daj mu flastra. Nicméně přímo na STK už je im jedno jak jste tam auto dopravil, tam se na nic neptaj a jen to auto zkontrolují.

hodnocení

Jak jsem slíbil, doplňuji informace.

Když jsem dal feldu na před STKáčkovou prohlídku, byla objevena potíž s zrazivělými držáky co upevňují zadní nápravu ke kastli. Mechána si dovolil šroubovákem dloubnout do vrstvy nečistoty na tom držáku a vono ho kus upadlo. Pak už to jelo raz dva. K tomu se přidaly hadice, trubky brzd a další tyhle součástky kolem nápravy. V techničáku je razítko z pondělka 15.6.2020, v 16:30 hodin. Mechanik s tím jel po vlastní ose a zřejmě to dopadlo dobře. Ještě před tím jsem nechal vyvařit oba zadní lemy a tak je z toho ,,vraku,, zase skoro nové auto. S STK na dva roky. Nevíte, jak by se dal omladit šofér?

jurajjuraj*

jeste sem nevidel v technicaku cas provedeni STK

hodnocení

Dobře, není to v Techničáku, ale na účtence za STK v ceně 950 Kč a to v 16:15 hodin.

joudic*
hodnocení

0x
najezdil jsem uz roky bez STK, a vy tady brecite nad tou jedinou jizdou, jo ridic ten tvrdej chleba ma.. musi znat volant, brzdy, spojku a plyn,
valce, pisty, a rychlostni skrin...

Jasny, urcites toho bez stk vic nacouval nez jini najezdili popredu.

hodnocení

Je ti Joudo jasný, že se nemáš s tím ježděním bez STKáček čím moc co chlubit? Normální to není, ale dneska ty případný tebou spáchaný škody zaplatí Kancelář pojistitelů a pak už to budou dolovat jen z tebe? Prostě jsi měl jen dost slušný štěstí, že to třeba do tebe nikdo nenapálil. To je celé.

a co tak to do něj někdo napálí, to že nemá platnou STK, přeci neznamená nezpůsobilé vozidlo a už vůbec ne automatickou vinu...to je ten největší kec co se mezi lidmi šíří...

Pest,

Nezpůsobilé ano, automatická vina určitě ne, to máte pravdu.

xenofob

technická nezpůsobilost podle českého práva se nadřazeným EU práverm posouvá o 7 měsíců

Ano, opět máte pravdu, ale to není to co píše Pest.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma platnost stk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]