Nejste přihlášen/a.
Nevím skutečnosti.Běžně se psalo že E10 obsahuje víc etanolu než standartní N95 (ta měla dle zákona obsahovat 5%etanolu.A všude píší že starší motory na toto nepojedou atd. Ale v autu rv96 jsem jezdiol i na čistý etanol-tedy na E85 který měl obsahovat jen 15%benzínu.auto - motor šlapalo jak hodinky.skrze jinou ne na motoru závadu jej mám nyní minmo provoz.Jinak kamarád jezdil v Matizu nwn rv a také na čistý etanol ,jen s tím že studený na etanol "kuckal " než dosáhnul porovzní teplotu motoru pak jel dobře.Asi bych si s tím až takové starosti nedělal.
Trochu chyba je vložení otázky na českou verzi Poradte, na slovenské (.sk) by mohli poradit lépe. - doplnění - teď se tam dívám a otázka je zatím bez odpovědi, tak jsem sama zvědavá ![]()
Sama taky nevím, jak přesně to mají na Slovensku, ale mám za to, že narozdíl od ČR už je tam E10 běžně v prodeji.
Co se použití E10 týče, problém s tím být může a nemusí. Spíš ale nebude, možná se trochu zvedne spotřeba. Jak píšou ostatní, některá auta jedou i na E85 bez úpravy.
E5 by byl vhodnější než E10, ale nevím, jak to vychází cenově a na dostupnost - chápu, že to auto má pořád nějakou hodnotu, možná i citovou, ale u Matizu nejspíš nejde o vzácnost, které by se muselo dopřávat jenom to nejlepší. Takže bych asi tankovala E10 a neřešila to. Vím, moc jsem neporadila, ale z dosavadních odpovědí se mi zdá (možná nesprávně), že českým rádcům možná něco uniká, když píšou o BA95.. A třeba ani já nemám správné informace. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.