Nejste přihlášen/a.
Dobry Den
mám menší problém s autem a to že se mi začala strácet voda z chladiče. a zacalo se to varit potreboval bych poradit DEKUJI
Já bych to viděl krapet hůře. fouklé těsnění pod hlavou nebo prasklá hlava.
Doplnut vodu,natočit a sledovat hladinu kapaliny při postupném ohřívání zda-li nejdou biblinky dále jestli v expanzce není stopa oleje,případně pod víčkem na motru jestli tam není emulze.Některé vozy od PSA maji exp.integrovanou do chladiče .Prostě musíte podat-zjistit co nejvíce informací!
Ten var má ale nějakou příčinu a taky ještě velmi pravděpodobně další průvodní efekt. Jinak nevím které HDi zd 90 nebo 110.Jezdil jsem s tím slabší v jiném modelu a bez funkční sahary,respektive vrtule na chladiči nebyly vůbec a i v tropickémhorku na poskakování na tankodromu zvaném D1 jsem nevařil.
Takže prostě hledat nebo servis ať naleznou závadu Prasklá hlava or těsnění = z výfuku pára-voda jde do spalováku pokud jste ostatní (bublinky a emulze pod víčkem) vyloučil,prasklá hadice,utíká mimo ,je jí málo a díky tomu může vařit,vadný termostat, špatné víčko chladiče
Dobry den dekuji za radu,byl to termostat jestli bych vas jeste mohl poprosit potreboval bych vymenit motorovi olej nevim jaky znaceni jestli 10w40 nebo jine?
Já do všech motorů PSA (HDY -1,1 ;LFY-1,8-16V benály a RHY -nafta a dříve do D9B -1,9d) zatím dávám Total Quartz 7000 10V40 ,splňuje oborovou normu pro tyto motory.Někdo do LFY a taky do RHY či RHZ leje 5W40.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.