Zdravím, koupil jsem golf 6 , bylo tam noname rádio, rozhodl jsem se, že si tam dám origo, montuji noname vem a šup zkrat, kolega co mi prodal auto neměl vůbec za izolované spoje, praskla pojistka v bloku obvodu u motoru, dal jsem novou a štává nejde do radia.. Kde může být problém, že by byl vypáleny obvod k radiu?
Tx 6ky to už je sama elektronika napadá mi jestli to nak neblokuje komfortní jednotka skus to načíst diagem popřípadě smazat chyby Jinak v vtom konektoru musíš najít stálé napětí 12V a napětí 12V po zapnutí klíčku Nejlíp se to hledá žarovkovou zkoušečkou svítí je tam nesvítí problém
Jaká pojistka "v bloku obvodu u motoru"? Jaký "vypálený obvod k rádiu"? Nerozumím tvému dotazu.
Je třeba vzít měřicí přístroj, k tomu nejlépe schéma elektroinstalace (ale jde to i bez něj) a od rádia zpátka měřit, kde se ti napájecí napětí "ztrácí". Zrovna tak proměřit napájecí vedení k autorádiu na zkrat. To je asi jediný rozumný postup, jak se k něčemu dobrat.
Navíc rádio může mít ještě vlastní pojistku buď na kabelu nebo na zadní straně rádia. Pokud je tam, je zdravá?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.