Nejste přihlášen/a.
Dobré poledne, mám takový problém, který jsem zde už psal, s vybitou baterií, tu jsem nabhodil přes kabely, a ujel nějakých 40km pro dobití, ovšem stala se další den taková věc, že mi auto párkrát vypadlo (zhaslo) říkal jsem si, že to je problém té baterie, ale dojel jsem na chalupu, otevřel kapotu a zjistil, že jedna objímka není na pólu, což byl ten problém, tak jsem odpojil nabil přes nabíječku baterii do plna, vše utáhnul klíčema, aby už objímka drželo na pevno, od té doby auto jezdí normálně, startuje normálně, ovšem kamarád říkal, že teou jízdou na jeden kabel, jsem si nohl rozbít alternátor, tak jsem si říkal jak to poznám, ta jízda byla cca 20km, takže jestli mám rovnou někde schánět nový alternátor, nebo jak se pozná, že je rozbitý?
Pokud se to někomu stalo budu rád za každé doporučení.
Když vám to auto zhaslo, jak jste ho pak nastartoval? Jestli normálně startérem, tak přece ta baterka musela být zapojená, perpetuum mobile asi nemáte. A jestli nesvítí kontrolka dobíjení, tak to i dobíjí ( teď mě napadlo - a při té jízdě svítila?). Každopádně přeměřit dobíjení, ale myslím, že mohl přežít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.