Nejste přihlášen/a.
Vím že to zákon nějak omezuje, ale setkali jste se reálně s tím že jste za to dostali pokutu nebo váš známý? Toleruje to policie?
Nás ta připosranost jednou zabije. Nikdy jsem neslyšel o někom, kdo by za stromeček dostal pokutu. Jen na STK tě vyzvou, abys ho sundal, protože pořizují fotky a ze zákona na zpětném zrcátku nic být nesmí, ale já osobně mám najeto už něco k miliónu km a NIKDY se mi nestalo, že by měl nějakej policajt problém...
V zornym poli nemáš mít nic, co by vadilo ve výhledu. Nic neznamená, že to nechávaji zatím být, že nedostaneš pokutu za to. Stačí na to jeden, co chce mermo mocí ji dát. Já ji taky dostal od jednoho mladýho poliše. Byl tam ještě jeden starší a ten mu říkal, že to stačí řešit domluvou. On ale trval na svym.
starší práavní úprava zakazovala věšet tam cokoliv, zřejmě pod tlakem výrobců kamer, fotopastí a EU úředníků byl text vyhlášky pozměněn asi tak že se nesmí umistovat nic, co prekaží řidiči v ZORNÉM POLI:..
bohužel to ZORNÉ POLE nikdo nikde nedefinuje, zřejme k tomu český absolevent plzenských práv nenašel doastatek odvahy...
Takže prokazování případného porušení je na státu, tedy na policii a na správním orgánu...v dobách, kdy je nutné prokázat u prestupku úmysl a zabývat se materiálním aspektem přestupku stačí posunout sedadlo do nejnižší polohy
a zorné pole je hned jinde...také vyšší 195cm řidič má jiné zorné pole než 160 cm trpaslík
ma místě policisty bych se tám ani bážneji nezabýval, řešil bych to domluvou a pouze v situacích, kdy si tam, někdo pověsí 70 cm plyšáka bych to řešil jako přestupek...sám tam nic nemám a pokud navigaci nebo kameru, tak mimo ZORNÉ POLE...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.