Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voňavky pověšené na zpětném zrcátku

Od: dgergdsfs odpovědí: 10 změna:

Vím že to zákon nějak omezuje, ale setkali jste se reálně s tím že jste za to dostali pokutu nebo váš známý? Toleruje to policie?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Nesetkal, protože blbosti na zrcátku ani skle nevozím.
Mám ale známého, který klidně jezdí s navigací uprostřed skla. Když jsem jel jeho autem, musel jsem ji hned sundat, protože zakrývala výhled jako prase. Ale problém s tím prý nikdy neměl.

jezevec*
hodnocení

1x

Nás ta připosranost jednou zabije. Nikdy jsem neslyšel o někom, kdo by za stromeček dostal pokutu. Jen na STK tě vyzvou, abys ho sundal, protože pořizují fotky a ze zákona na zpětném zrcátku nic být nesmí, ale já osobně mám najeto už něco k miliónu km a NIKDY se mi nestalo, že by měl nějakej policajt problém...

hodnocení

0x
Již od osmnácti let to mám ve všech autech ověšené jako v kamionu. A na palubce uprostřed mi už půl roku stojí Eiffelovka. Nikdy to nikdo při kontrole neřešil. Pouze jedenkrát říkal známý, že dostal pokutu snad 200 Kč za stromeček. A jezdí velmi často. Ale říkal to tak před šesti lety.

hodnocení

0x
Na STK jsem s tím problém v manželky autě měl. Já tam taky nic nesnesu. Stačí že u mého auta je zrcátko nízko tak že mi překáží ve výhledu. Koupil jsem si kameru se zrcátkem a couvacim displejem a ani to jsem nakonec nemohl mít protože to je na každou stranu o nějaký centimetr větší a nevidím přes to do křižovatky.

ccc*
hodnocení

0x

V zornym poli nemáš mít nic, co by vadilo ve výhledu. Nic neznamená, že to nechávaji zatím být, že nedostaneš pokutu za to. Stačí na to jeden, co chce mermo mocí ji dát. Já ji taky dostal od jednoho mladýho poliše. Byl tam ještě jeden starší a ten mu říkal, že to stačí řešit domluvou. On ale trval na svym.

hodnocení

0x

Doufám, že se to netoleruje. Viděl jsem v práci na zrcátku ze stromků hroznový trs, řetízek s křížkem a jiné kraviny. Když to vidím, tak lituji člověka, který to takto má, že je nemocný na palici!

fik
hodnocení

0x

Taky pár volovinek na zrcátkku vozím a nikdy jsem od policie neslyšel ani zmínku,natož abych dostal pokutu. Jen na STK to musím sundat,jak to musí fotit tak tam nic nesmí být,ale že by to řešila policie,nemám ani informaci od nikoho že by za to dostal pokutu,samozřejmě pokud už to nepřeženeš

hodnocení

0x
Noo jeden clovek z meho okoli byl pred lety upozornen na drzak mobilu na skle a musel ho sundat. Bez pokuty.

xenofob
hodnocení

0x

starší práavní úprava zakazovala věšet tam cokoliv, zřejmě pod tlakem výrobců kamer, fotopastí a EU úředníků byl text vyhlášky pozměněn asi tak že se nesmí umistovat nic, co prekaží řidiči v ZORNÉM POLI:..

bohužel to ZORNÉ POLE nikdo nikde nedefinuje, zřejme k tomu český absolevent plzenských práv nenašel doastatek odvahy...

Takže prokazování případného porušení je na státu, tedy na policii a na správním orgánu...v dobách, kdy je nutné prokázat u prestupku úmysl a zabývat se materiálním aspektem přestupku stačí posunout sedadlo do nejnižší polohy

a zorné pole je hned jinde...také vyšší 195cm řidič má jiné zorné pole než 160 cm trpaslík

ma místě policisty bych se tám ani bážneji nezabýval, řešil bych to domluvou a pouze v situacích, kdy si tam, někdo pověsí 70 cm plyšáka bych to řešil jako přestupek...sám tam nic nemám a pokud navigaci nebo kameru, tak mimo ZORNÉ POLE...

mak*
hodnocení

0x

Já jsem toho odpůrce, krom toho, že to omezuje výhled to také odpoutává pozornost. takže je vlastně škoda, že to policie nepostihuje. Údajně se to postihovalo v 80-tých letech, ale nikoho konkrétního, kdo by za to dostal pokutu neznám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]