Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pokračovat v depozitu

Od: ludekviktora odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,mám už skoro rok karavan (SPZ) v depozitu a chci ho tam nechat.Jak mám pokračovat,co mám udělat?

Děkuji za odpověď.

S páním hezkého dne,

Luděk Viktora

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

4x

já to doplním, exministr Stanjura prosadil do zákona tzv. oznamovací povinnost...po uplynutí 12 měsícl vyřazení z provozu má vlastník oznámit na úřadu adresu, kde je vozidlo umístěno a účel jeho využití...

začnu tím ÚČELEM, podle zákona 56/2001 Sb., §2 , boid č.1 - základní pojmy - je účelem silničního vozidla provoz na pozemních komunikacích za účelem přepravy osob, zvířat nebo věcí...je logické, že když nemá vozdlo SPZ, protože je uložena na úřadu, nelze vozidlo řádně využívat podle této zákonné definice...to snad chápe každý průměrný člověk...proto považuji otázku, kterou mi klade zákonodárce - jakým způsobem někdo využívá vozidlo po roce bvyřazené z provozu považuji za stupidní.

navíc pro tuto stupidní otázku nechal ministerský úředník vyrobit kolonku v žádosti o vyřazení vozidla, proto nechápu, proč se tato kolonka nemůže vyplnit hned při podání žádosti o vyřazení z provozui, ale až po roce...tutop nesmyslnopu povinnsot schválil zákonodárce na návrh jednoho úředeníka Ministerstva životního prostředí, který se naivně domníval, že ukládáním podobných povinností se zabrání rozebírání aut v depozitu...nezabrání, kdo bude chtí rozebírat ten rozebere, ale pro tisíce dalších slušných lidí to znamená nadbytečnou zátěž a nesmyslnou povinnnost navíc

hodnocení

3x

Budu punťa. Karavan není v depozitu, ale je vyřazen z provozu. Po jednom roce vyřazení byste měl sdělit příslušnému úřadu (registru vozidel), co se s "vozidlem" děje. Poté vás více nemusí zajímat. Další roky zákon neřeší.

hodnocení

2x

Dojděte na evidenci, tam jim to v souladu se zákonem 56/2001 sdělíte a hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]