Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chtěl bych se zeptat koupil jsem auto s Pražskou SPZ a chtěl bych ji nechat vyměnit za SPZ Moravskoslezkého kraje co všechno je za potřebí doložit na Uřad? Děkuji za odpověd
Zajít na registr vozidel. S sebou ORV II (velkýTP), ORV I)malý TP), OP a jednu tabulku RV, nejlépe zadní, ale může být i přední. Na registru vyplnit Žádost o výměnu RV za ztracenou s tím, že pokud se bude úředník zajímat o to jak jste ji ztratil, tak jste prostě včera zjistil, že vám přední RZ chybí.
Správní poplatek podle současně platné právní úpravy činí 450,-Kč (200,-Kč za každou tabulku + 50,-Kč za zápis do ORV II a do registru vozidel) - z. č. 634/2004Sb, příloha Sazebník, položka č. 26, písm.c) a g).
Sice nechápu motivaci - sám mám na autě 6AA atd a do Prahy daleko, ale dá se přece zařídit výměna poškozené RZ. Jistě by mohla náhodou upadnout a ,,nějaké´´ auto ji přejede třeba do složeného stavu.
Výměna ovšem stojí love, předpokládám, že třeba takový Satam by to věděl přesně - já mám pocit že 800,-
Výměna stojí 450kč. RZ ks á200, dva kusy =400 a spr.poplatek 50 kč za zaspání do velkého ORV a vydání nového malého ORV. Jinak značky se nemění proto že se nelíbí či při změně kraje, nýbrž při ztrátě nebo poškození.
jaká je motivace? velmi jednoduchá. 99% prážáků je považováno zbytkem světa za blbečky...proto se každej normální, chce od nich distancovat pokud možno co nejvíc...a já se řadím do té skupiny, že určitě bych nejezdil se soukromým autem kde bych měl Ačkovou SPZku to raději obětuju tu 500,- a budu mít místní značky, než doufat, že mi nějakej exot na parkovišti objede auto klíčem, protože nemá rád pražáky a zavazím mu na místě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.