Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EGR ventil a jeho zasepení?

Od: tyty odpovědí: 1 změna:

Chtěl bych se zeptat ještě než zaslepím řádne EGR (u auta 1,9tdi 66kw rotačko, koncern, kod m.1Z)..Že bych vyzkoušel odpojit hadici co vede od EGR vntilu, přerušit ju a na oba konce hadice provést zaslepení/ ucpat to kuličkami a nebo vrutami a pak odskoušet jak se auto chová při jízde v tahu. mám problem ze to huř táhne od spodu, syčíto, zakuckává se to, jakoby na nouzak,ale neda se vubec stím chvílemi jet, pak se auto nakonec rozejde a vystreli jak z praku. Po odzkoušení pak provést řádné zaslepení nějakou zaslepovací sadou? Jde o to jestli to tak muzu sám lajcky nějak odzkoušet jestli je to egrem nebo turbem? Kazdpodně diagnostika neukazuje závadu prý.

EGR ventil a jeho zasepení?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Egr to chce vyndat a vyčistit
Pokud je zadelanej nemusí dovírat
Zaslepit ho lze:
Odpojením hadičky podtlaku kterou zaslepíš
Nebo vymontuješ tkzv trumpetku - přívodní trubka k egru a místo ní daš na výfukové potrubí a na egr zaslepky ty si udělaš s 3mm plechu a k zatěsnění použiješ pastu na spoje výfukú nebo kamnářský tmel
Nebo zkombinuješ oba mnou popsané zpúsoby
Odobně mám zaslepeno cca 9 let
Mám v přívodní hadičce kuličku z ložiska a u egru ze spoda 3mm těsnění tu trumpetku sem si tam nechal
Pokud ti to huř jede od spoda a slyšíš syčení hledej netesnos na turbu - prasklá hadice prasklej interkoler špatnej spoj probroušený plast co vede od intercoleru k Egru
Tam kde to netěsní to bude mastný od oleje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]