Nejste přihlášen/a.
Vrakoviště si trochu oťukej. Někde ho musíš dovézt, další si pro něj přijedou, vesměs dostaneš nějakou kačku jako výkup. Zároveň se zeptej, zda vyžadují majitele, souhlas majitele nebo ho může dovézt kdokoli. Zánovní baterii raději vyměň za šrotovou, při výkupu nebere obvykle vrakoviště ohledy. Pokud si chceš některé součásti ponechat, zeptej se na vrakovišti, které chybějící díly tolerují. Pokud ti budou tvrdit, že musí být úplně kompletí, není to pravda a raději se obrať jinam.
O likvidaci ti vrakoviště vystaví potvrzení, to vezmeš a spolu s oběma RZ, ORV I, ORV II a OP dojdeš na evidenci vozidel a požádáš o zapsání zániku vozidla. Pokud nejsi majitel, pak ověřenou plnou moc od majitele. Příslušné pojišťovně oznámíš zánik vozidla, nejlépe s kopií ORV II, a požádáš o vyúčtování (vrácení přeplatku).
Snad jsem na nic nezapomněl.
@pavlos: Ve sběrně i v prodejně ND jako protivýkup je těch cca 400,-Kč naprosto reálných.
Autovrak může být kompletní i očesaný. Za kompletní dostanete cca 1000kč a musí dojet po vlastní ose. Pokud si pro kompletní vrak dojedou, tak asi nedají nic. Jen papír o ekolikvidaci a s ním zajdete na úřad, kde auto zruší a zlikvidují ORV. Pak půjdete na pojišťovnu a tam zrušíte povinné ručení.
To je vše. Tedy vrakoviště, úřad a nakonec pojišťovna.
Já vykuchal tehdy snad všechno (altík, interiér, topení, sedačky, koberce, hlavu motoru, startér, altík,..) a musel jsem nechat kastli s VIN a motorový blok s číslem a převodovku. Je to mimojiné i k vůli tomu, že tyto díly jsou prý od olejů. Jinak by asi ekopapír nevydali, ale bůh ví,... (tak mi to řekli).
Odtáhl jsem to tam sám. Vyřizoval jsem to asi půl hodiny. Odešel bez auta a z papírem o zlikvidování. Pak šel na úřad a tam čekal 3 hodiny (asi jsem chytil zrovna fronty a oběd). Tam mi ustřihli rožek techničáku a prorazítkovali zrušeno. Na pojišťovně jsem strávil asi půl hodinky a bylo hotovo. Vrátili i zbytek roční pojistky do 14 dnů na účet.
Vy jste někam jeli pro vrak? Nějak nechápu.
AKB je oficiálně snad asi jediná věc co lze z auta při předání k ekolikvidaci vyjmout.Jinak asi záleží jak a kde!
Loni jsem dával na eko auto-bez kol,bez všech světel,bez zp zrcátek bez sedaček -zůstala jen řidiče.Samozřejmě AR s cd-mp3 a repro jsem tam taky nenechal,a zadní plato,dále jsem odsál některé provozní kapaliny-nemrzku (byla pětiletá a dva roky v autě) LHM a asi 20l nafty.Jinak u nás dávají cca 1kč/1kg hmotnosti auta. Někde musítee dát celé auto neopoškozené a někde doslova jen vrak třeba bez dveří a motoru ...
Odevzdáte na vrakoviště-sundáte RZ -oni pak nafotí,zváží a zaplatí (jak kde ) a dají Vám protokol o ekolikvidaci. S tím pak jdete na evidenci MV vypíšete žádost ZÁNIK Vozidla, a odevzdáte-obě ORV,RZ protokol.Vrátí Vám pak jen Velké ORV se zápisem zániku-s tím jdete na pojištovnu nebo elektornicky (jak kde ji máte pobočku, u Triglav jsem vše řešil jen elektronicky e-mailem)
Když to vezmu odzadu, tak odhlásit musíte sami, zrušit povinné ručení také. Asi je to různé podle vrakovišť, já byl v kovošrotu Jarý a tam si nechat můžete v podstatě cokoliv, ale za něco se strhává z výkupní ceny. Já si nechával kola a nestrhli mi nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.