Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat když nejede auto a jste daleko od domova

Od: ridic odpovědí: 8 změna:

Ahoj,
co dělat, když najednou přestane jet auto a je například noc a já budu 200km od domova a sám ani s pomocí servisu to nezpravím. Mám povinné ručeni od ČSOB.
Máte někdo žkušenost za jak dlouho třeba dojede asistence nebo tak?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Vždy mám v záloze kamaráda neboi rodinného příslušníka s autem a lanem (tažnou tyčí za OA)

Kamarádská odměna přijde dráže než roční cena kvalitní asistence

A obávám se, že pokud se vám to stane 500 km od hranic Česka, tak vás kamarád pošle někam !

Myslíte? tak to si myslíte velmi špatně,ale nechám Vás při tom. Jinak do zahraničí nejezdím -nic jsem tam neztratil takže varianta 2 padá a doma? ten radius 200km když na půlce kamarad a na druhé rodina? Jinak minule když mi rupla hlava na autu tak pro nás jel jen 180km tam a dalších 180zpět!a Odměna? Je to KAMARÁD ne vyděrač z řad asistence.Jeden krát jsem ji volal.-věděl jsem přesně co autu je-NEPŔIJELI, asi jim to v rámci pojištění bylo málo,tak jsem s tchánem auto odtlačili k němu do garáže a další víkend jsem přijel s ND a během 10 minut vadný vyměnil a domů místo busem autem.

xenofob

na kartě máte telefonní číslo . ČSOB dává k povinnému ručení asistenční slžbu, zavolejte tam a přijed eotahovka.-...50 km zdarma a 150 km si dodlatíte

hodnocení

2x

Dojezdová doba asistenční služby v rámci jednoho státu je obecně stanovena na jednu hodinu. S dispečinkem se domluvíš jaké řešení bude optimální. Předpoklám, že si nepřiplácíš těch pár korun co stojí rozšířené asistenční služby, takže se na tebe vztahují limity ze strany 2. asistenční knížky. Limit pro odtah 2000Kč musíš chápat tak, že se počítá i cesta odtahovky k tobě, kilometr stojí cca 50 Kč (velmi přibližně).

Z vlastní zkušenosti doporučuji si pár korun připlatit, ve srovnání se skutečnými náklady při poruše / nehodě dál od domova je ta cena naprosto zanedbatelná.

olinl
hodnocení

2x

Operátoři na lince 1224 by měli vyhledat nějakou odtahovou službu spolupracující s ČSOB a poslat ji k tobě/nepojízdnému osobnímu autu.

Zbytečné zdržování. Každý klient ČSOB dostává asistenční brožuru, asistenční kartičku a zelenou kartu. Tam všude je správné konkrétní číslo na assistenční službu.

hodnocení

1x

No tak díky tomu, že jsem v letech 2008-9 měl jako služebák 2x za sebou Renault Megane, tak tuto situaci znám velmi, velmi dobře. Ten žebrák mě nechal na škarpě nesčetněkrát, proto od té doby mám značnou alergii na kosočtverec. Ale k věci - vždy se volal odtah, ovšem dojezd do hodiny jsem fakt nezažil. Bylo to několik hodin

No a poučení z toho? Jednoduché. Do auta s kosočtvercem už nesednu - což pochopil i zaměstnavatel a Rencků se hbitě zbavil. Od té doby jsem prostřídal Opel, Škodu, Fiat, Ford, Hyundai až po několik Peugeotů v řadě za sebou - a nikdy se mi už nestalo, že bych řešil potřebu odtahu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]