Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Kde mohu prosím zakoupit samosvorné plastové pásky? ( potřebuji si přidělat poklice k disku)
Stahovací pásky mají například v každém hobbymarketu, elektru, možná i ve smíšeném zboží.
Ale poklice zajištěné stahovačkama jsou přece hrozný fujtajbl. Vždyť drží dobře samy.
Jak které - Nemusí to být pravda.
Já je mám taky jištěné stahovacími páskami protože jsem už jednu ztratil. - tu původní - nyní mám jiné.
Tak pro jistotu.
Aby poklice držela (anebo nedržela zese moc) se řeší napružením toho drátového kruhu který jde kolem těch caplíků po obvodu. Vezmou se dvoje kleště (nebo lépe sikovky) a tam kde je drát vyhnutý aby bylo místo na ventilek se to trochu přihne. Když je to moc silné, tak se to vyhnutí udělá ostřejší, když je to málo tak zase mírnější.
PS: selže-li vše, přečti si návod.
Stahovací pásky neboli binder pásky hledej v elektru a elektroinstalačních materiálech v Hornbachu, OBI,atd...
Kup černé. Odolávají UV záření.
Je to nestandardní uchycení, když si toho všimne policajt, může vám to nechat sundat. A když to bude nelida, zaplatíte třeba pokutu. Je to nebezpečné, pásek praskne a puklice může někoho zranit. Proto se dnes většinou už montují puklice, které drží šrouby kol. Ty se neuvolní. Pro změnu je s tím zase práce, když jedete na STK (všechna kola povolit a puklice sejmout).
Poklice pod šrouby kol, to je spíš historie... To bylo snad ještě tak na staré Škodovce... Určitě ještě bude někde nějaký jedinec tohoto provedení, ale v dnešní době to normální není...
A to je ještě třeba prozkoumat zase ještě kvalitu pásků... A odolnost vůči UV záření!
Kolego Feraxi nesmysl za toto pokutu!Jwedfině ji může dostat nesvéprávný jedinec.Jinak ona ta poklice právě bez zajištění páskou může vyletět a mnohdy spíše vyletí jen když je poškozené uchycení poklice v kole!
@hiawata - to není historie ale současnost. Pokud nemáš kola z lehkých slitin, poklice jsou pod šrouby. Měl jsem to na minulém voze a mám to i na novém. A začaly se tak montovat právě proto, že klasické, které byly namáčknuté do disku, často odpadávaly. A puklice, která drží pouze pomocí pásků asi těžko projde při kontrole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.