Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dneska jsem se rozhodl vyjet se svojí motorkou Honda Rebel 125, ujel jsem přibližně 5 kilometrů a pak mi v zatáčce při podřazování zdechl motor. Nebyla to první jízda tento rok a motorka nejela nastudeno, nechal jsem ji zahřát než jsem vyjel. Takže jakmile motor zdechl zajel jsem ke krajnici a zkusil znovu nastartovat ale startér vůbec nereagoval (mám elektrostartér). Když jsem vypnul světla, začalo někde u baterky něco vrčet. Tak jsem otevřel kryt u baterky a zjistil jsem, že vrčela taková černá krabička u baterky ve které je pojistka (přikládám obrázek). Krabička vrčí dokonce i když mám pojistku na startování (OFF/Run) přepnutou na off. Kontrolky u budíku i světla svítí.
Prosím o jakoukoliv radu =)
Dobrý den,
ta krabička se jmenuje startovací relé a přepíná proud do startéru aby se točil jen v době kdy chcete nastartovat. Měl jsem podobný problém s rebelem, že mi nešel nastartovat a musel jsem koupit nové relátko. Vy, podle toho co píšete, máte spečené kontakty uvnitř relátka, proto vám to vrčelo i když jste nestartoval. Já kupoval relé z teto stránky quadprofi.cz/... , ale v době kdy jsem ho kupoval bylo levnější, takže když se poohlédnete jinde tak myslim, že na levnější narazíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.