Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezerva na páté dveře

Od: michaelmio odpovědí: 6 změna:
Ahoj, mám Octavii Scout II 2.0 103kw rv.2008
A chtěl bych si přidělat rezervu na páté dveře. Nevíte někdo zdali to tam mohu jen tak navrtat? Nebo je na to nějaká sada? Budou mít na STK problém?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Především ty páté dveře a jejich zavěšení na karoserii nejsou stavěné na další přídavné zatížení rezervním kolem. Takže si zjisti, co na to výrobce, ale myslím, že moc nepochodíš.

michaelmio
hodnocení

Zkusím, díky

hodnocení

2x

Mění se rozměry vozidla. Vyráběný držák bude nehomologován. Homologovaný z aut, které to takto mají použít nelze. Dveře v místech mají tenký plech a musely by se dodělat výztuhy. Sklo je lepené, takže může prasknout k vůli kroucení plechů, které klidně nastane. Poslední věc je ta, že kdo ty dveře uzvedne?

Možná by šla lépe rezerva na zahrádku na střechu. Thule něco takového tuším dělá.

Nebo rezervu dát na nosič kol na tažné. Bude to menšší zlo.

Nebo jsou na tažné závěsy pro myslivce takové pekáče na zvěř. Vy tam budete vozit rezervu a nikdo nepípne.

sbazar.cz/...

michaelmio
06.06.20 12:01
hodnocení

Díky moc :)

@gumidek: Velice dobře napsáno. Až na to, že mám zato, že zadní sklo není lepené, ale tvrzené/kalené. Ovšem prasknout může stejně s tím rozdílem, že se obvykle rovnou celé vysype. Nejlepší by bylo upevnění na střechu na homologovanou "zahrádku" jako náklad. Ostatní způsoby jsou napadnutelné (rezerva nemá na nosiči jízdních kol co dělat, na tom pekáči je to diskutabilní, v každém případě musí být dobře upevněna, atd).

satame, o tom žádná, ale je přilepené ke skeletu dveří a ten plechový skelet může být namáhan na krut k vůli váze pneu s držákem. To jsem myslel :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]