Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benzín omylem do nafty, dotankovat naftou?

Od: novyridic odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, natankoval jsem 16 litrů benzínu do naftového motoru poté jsem ujel asi hodinu a půl cesty a nějaký závažný problém se nenaskytl je možnost dotankovat nádrž naftou aniž by se cokoliv pokazilo?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, je.

doplněno 05.06.20 15:22:

Po hodině a půl jízdy na směs nafta + benzín a poté dotankování do plné není moc šancí na případnou závadu.

Startovat jsi neměl hned u čerpačky když jsi zjistil, že jsi natankoval benzín. Po cca hodině a půl už klidně dotankuj do plné a na 99% se nic nestane.

novyridic
hodnocení

Právě jsem se dočetl že bych neměl startovat ani nic bohužel jsem to zjistil až doma při cestě auto nedělalo nějaké divné zvuky.. jen se trochu poklepávalo

novyridic
hodnocení

Auto mi už několik hodin stojí před domem jen jsem zkoušel jestli startuje. Takže zkusit dojet na nejbližší benzínku a natankovat do plna?

asd1
hodnocení

0x

Málo info. Jaký motor. kolik nafty bylo v nádrži, kolik tam je teď atd... V každém případě u railu neni od věci zbytek neředit ale vycucnout, možná i vyměnit filtr (kontrola jestli ve starým nejsou špony) a do nový nafty nalít pikslu VIFka...

novyridic
hodnocení

Jedná se o auto VW Sharan rok 2013 .. bohužel auto není moje takže infa moc nevím :/

hodnocení

0x

Dolej naftou doplna a neřeš. Nebo

pokud je v nádrži el. podávací čerpadlo, tak proklemovat drátem jeho relé a nádrž celou vyčerpat do kanystru. Pak do auta natankovat novou náplň nafty a projet pár km.

novyridic
hodnocení

právě nevím o tom autě nic

hodnocení

0x
16 litrú je dle mě dost ja bych vypustil nádrž tu dotankoval naftou dal 0.5l oleje M2T a přidal bych cca 5l vypuštěnýho mixu
Až se to vyjede opakoval bych to dokud si ten mix nevyjedeš
Co to je za motor rotačka ci pd či komonrejl?
asd1

1:1 nebo ještě víc je "hodně dost".. Místo M2T bych dal VIF, celou pikslu na nádrž..

Je možný že se nic nestalo, ale je i možný že to je konec čerpadla + vstřiků (nemusí se projevit okamžitě)

novyridic
hodnocení

Fakt nevím co dělat a jak kdyžtak odčerpat nádrž asi zavolat do nějaké servisu co? + jaká je možná cena?

Vyndej zadní sedačky a pod kobercem je poklop. Ten odklop plochým šroubovákem a uvidíš na nádrž. Bude tam asi příruba s plovákem. Tu vymontuj a nádrž vysaj hubou:

hodnocení

0x

Nebo elektrickým čerpadlem z jiného auta...

hodnocení

0x

Nebo ručně. Balonek většina nafťáků má svůj.

novyridic
hodnocení

Rozhodl jsem se že pojedu natankovat plnou nádrž tak uvidíme snad se nic neposere

Kup pultr oleje m2t a šoupni do nadrže
novyridic
hodnocení

to je přesněji na co?

novyridic
hodnocení

a dát ho tam po natankování nebo před?

To je olej kterej se přimýcháva do benzínu jezdej na to trabanti babety a jiné dvoutakty
Dej ho tam před doplněním nadrže
novyridic
hodnocení

jen se opravdu bojím že se něco dojebe jelikož auto není mé a kontakt na tu osobu momentálně nemám .. a potřebuji s tím zítra jet asi na několika hodinovou cestu

dabel, jestli má DPF nemo lambdu, tak obojí dojebe M2T.

asd1

Přesně tak M2T fakt NE

Piksla VIFstojí dvě stovky, tady fakt nechápu smysl ušetřit asi tak 100 Kč a riskovat zničení DPF příp. i tý lambdy...

Jet s tim dál (k pumpě) je loterie, stát se nemusí ale může. Jde o pár desítek tisíc za čerpadlo + vstřiky + komplet vedení paliva včetně nádrže (jemný špony nevyčistíš a pokud to nevyměníš všechno tak je velká pravděpodobnost opakování problému).

Bych to určitě vycucnul, dolil naftou z VIF a až pak startoval. Vycuclý pak můžeš vyjezdit postupným dolíváním nebo nejlíp v nějakým komůrkáči..

lolipop
hodnocení

0x

Otec jednou natankoval špatně. Pak naředil, taky jak ty. Nic se nestalo, ale všichni mu říkali, jak to měl vypumpovat hadičkou radši.

novyridic
hodnocení

asi záleží i na typu auta .. jelikož je to ročník 2013 tak mi většina radí že bych to měl radši "vypumpovat" a natankovat novou

Když jsi již hodinu a půl s tím jezdil,tak neřeš pitchoviny a dolej naftou a dej VIF.

Jinak moje do HDí 66kW natankopval do dvou litrů cca 15 l Etanolu,dolil jsem litrme motoráku a doplnil ropou s VIFem do plna.Při startu se to trochu hádalo nž se spállio co bylo v hadičkách. Najeto potom ještě cca10000km než šel s plně a bez chyby fungujícím motorem do šrotu -těžká koroze.

fik
hodnocení

0x

Stát se mohlo a nemuselo. Nějak jsem se nedočetl kolik paliva bylo před dotankováním,čili jaký je poměr výsledné směsi. Může už být přidřené čerpadlo nebo vstřiky,to těžko říct a projeví se to až časem,nebo neprojeví to je otázka pro věšteckou kouli.

Každopádně bych na to už nejezdil,jestli to nedovedeš vytáhnout,zavolej servis. Poté natakovat plnou a doufat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]