Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, natankoval jsem 16 litrů benzínu do naftového motoru poté jsem ujel asi hodinu a půl cesty a nějaký závažný problém se nenaskytl je možnost dotankovat nádrž naftou aniž by se cokoliv pokazilo?
Ano, je.
Po hodině a půl jízdy na směs nafta + benzín a poté dotankování do plné není moc šancí na případnou závadu.
Startovat jsi neměl hned u čerpačky když jsi zjistil, že jsi natankoval benzín. Po cca hodině a půl už klidně dotankuj do plné a na 99% se nic nestane.
Právě jsem se dočetl že bych neměl startovat ani nic bohužel jsem to zjistil až doma při cestě auto nedělalo nějaké divné zvuky.. jen se trochu poklepávalo
1:1 nebo ještě víc je "hodně dost".. Místo M2T bych dal VIF, celou pikslu na nádrž..
Je možný že se nic nestalo, ale je i možný že to je konec čerpadla + vstřiků (nemusí se projevit okamžitě)
Fakt nevím co dělat a jak kdyžtak odčerpat nádrž asi zavolat do nějaké servisu co? + jaká je možná cena?
jen se opravdu bojím že se něco dojebe jelikož auto není mé a kontakt na tu osobu momentálně nemám .. a potřebuji s tím zítra jet asi na několika hodinovou cestu
Přesně tak M2T fakt NE
Piksla VIFstojí dvě stovky, tady fakt nechápu smysl ušetřit asi tak 100 Kč a riskovat zničení DPF příp. i tý lambdy...
Jet s tim dál (k pumpě) je loterie, stát se nemusí ale může. Jde o pár desítek tisíc za čerpadlo + vstřiky + komplet vedení paliva včetně nádrže (jemný špony nevyčistíš a pokud to nevyměníš všechno tak je velká pravděpodobnost opakování problému).
Bych to určitě vycucnul, dolil naftou z VIF a až pak startoval. Vycuclý pak můžeš vyjezdit postupným dolíváním nebo nejlíp v nějakým komůrkáči..
Otec jednou natankoval špatně. Pak naředil, taky jak ty. Nic se nestalo, ale všichni mu říkali, jak to měl vypumpovat hadičkou radši.
asi záleží i na typu auta .. jelikož je to ročník 2013 tak mi většina radí že bych to měl radši "vypumpovat" a natankovat novou
Když jsi již hodinu a půl s tím jezdil,tak neřeš pitchoviny a dolej naftou a dej VIF.
Jinak moje do HDí 66kW natankopval do dvou litrů cca 15 l Etanolu,dolil jsem litrme motoráku a doplnil ropou s VIFem do plna.Při startu se to trochu hádalo nž se spállio co bylo v hadičkách. Najeto potom ještě cca10000km než šel s plně a bez chyby fungujícím motorem do šrotu -těžká koroze.
Stát se mohlo a nemuselo. Nějak jsem se nedočetl kolik paliva bylo před dotankováním,čili jaký je poměr výsledné směsi. Může už být přidřené čerpadlo nebo vstřiky,to těžko říct a projeví se to až časem,nebo neprojeví to je otázka pro věšteckou kouli.
Každopádně bych na to už nejezdil,jestli to nedovedeš vytáhnout,zavolej servis. Poté natakovat plnou a doufat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.