Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
loni jsem koupil domek. Po původním majiteli zde zůstal i přívěsný vozík včetně velkého i malého TP, se kterým si nevím rady. Předpokládám, že nemůžu dojít na úřad a vozík přehlásit na mě bez součinnosti původního majitele. Mám pouze protokol o předání nemovitosti, kde je uveden v seznamu. Je to starší pán se zdravotními problémy, takže se mi ho nechce otravovat se zbytečnou byrokracií. Navíc u vozíku již roky nebylo placeno pojištění, bych ho nerad pak doplácel.
Existuje nějaká jednoduchá cesta pro přepis? Případně, když bych zbrousil VIN, sundal SPZ a udal ho bez papírů, můžou být z toho nějaké trable?
takže vozík je cizí, nevím na základě čeho si ho chcete přivlastnit?
Jednoduchá cesta je zákonný přepis, ale tu vylučujete, protože starého pana nechcete obtěžovat byrokracií...To mi nepřijde normální...Sepsat plnou moc k zápisu zániku ( dříve trvalé vyřazení) trvá minutu...a podpis majitele nemusí být úředně ověřen..tak jaká byrokrtacie? Zvednou zadek a dojit za ním vyřešit to? píšete, že jste koupil domek, to je relativně složitá procedura, včetně vkladu do katastru...složitější, než přepsat vozík..a přesto vám chybí elementání právní vědomí? ..A to co píšete dál, o padělání identifikátorů, navíc veřejně, to mi přijde neskutečně hloupé...přístě se zamyslete nad tím, co a kam píšete...
Kde jsem psal o nějakém padělání identifikátorů? Psal jsem o případném "zneidentifikování" například pro použití jako kára do lesa. Šlo mi spíš o to, když s ním sepíši plnou moc k zápisu zániku, jestli mě může něco nepříjemného čekat. Převod s cílem dále vozík používat předpokládám není již možný? Nemůžou jeho nebo mě popotahovat za to, že tam X let nebyla placena pojistka a dělaná technická? Proto se ptám zde, kde se může objevit někdo se zkušenostmi, a ne na dopravním. Kde bude-li sedět nějaký idiot, pak původnímu majiteli udělí pokutu na základě nějakého podělaného zákona, kterou bude muset kvůli mně z invalidního důchodu platit (ano, je to případně jeho chyba, měl řádně vozík tenkrát odhlásit).
Pokud je vozík Váš a byl skutečně řádně zakoupen spolu s nemovitostí, máte na to kupní smlouvu resp, její přílohou je řádně identifikovatelné přípojné vozidlo - spz, vin, výrobní číslo nebo číslo tp - máte zákonnou povinnost v 10-denní lhůtě se k tomuto vozidlu přihlásit jako nový vlastník...a původní vlastník má tu samou povinnost...
S nabytím vlastnictví vozíku máte zákonnou povinnost sjednat k vozidlu povinné ručení, nebo vozidlo vyřadit z provozu...
Hrozí vám sankční poplatek od ČKP, v řádech několika korun / za každý den + 500,- Kč náhrada za vynaložené náklady ČKP
..směju se, protže místo splnění zákonné povinnosi tady řešíte, jak jinak než podle zákona to udělat...a tu smlouvu o prodeji nemáte jen vy, někdo má další výtisk a z ní je zřejmé, kdy došlo k převodu vlastnického práva k vozíku a kdy a komu vznikla povinnost vozidlo řádně přepsat a pojistit od toho data
vůbec nereaguji přehnaně, reaguji nechápavě, já mám svá auta a motorky řádně přepsané a pojištěné, proto nechápu, proč si lidé pořizují registrovaná vozidla ( víte že je v evidenci, když má SPZ) a pak hledajíi nejako čvrtou a pátou cestu, dle možnosti nebyrokratickou, tedy jinou než zákonnou, jak s vozidlem naložit..ten soupis jste mohl rozporovat předpokládám že jste vozík moc chtěl a také řádně převzal... Takže tu povinnost jste na sebe vzal dobrovolně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.