Nejste přihlášen/a.
Jak je možné, že se objeví skoro nové auto v bazaru? nájezd třeba 1000km, nebo i 6, 10 tisíc. To si někdo koupí auto, po roce zjistí, že na něj nemá, tak ho prodá? Jedná se o drahé auta, třeba bmw x7, Range Rover. Nemyslím si, že by to byla auta na operák, kterých se pak takhle někdo zbavil.
Nemusí se jednat o drahá auta, třeba škodovky taky, čerstvě z fabriky, pár stovek kilometrů a bum do autoservisu. Vykupují aaaačka předvadecí vozy a pak je prodavaji jako zanovni? nedivil bych se.
Jediný logický vysvětlení mi přijde, že si koupil někdo kožené sedačky, zjistil, že v létě jsou horké, v zimě studené a prodal to.
Ano, zrovna aaaačka vykupují předvádecí vozy. Akorát že je prodávají jako převáděcí, nikoliv jako zánovní.
Představte si, že třeba v nějaké loterii vyhrajete auto, ale vy o něj nestojíte (třeba přijdete o řidičák). Co s ním uděláte? Nebo takové zánovní auto zdědíte. Případně ho koupíte, ale pak zjistíte, že se Vám nevejde do garáže, neprojete po polní cestě na chatu, nenaložíte do něj 10 metráků cementu. Že se mnaželce nelíbí barva... Možných důvodů je řada.
Tak logicky než si koupím auto tak udělám nějaký průzkum trhu, zjistím jak vypadá barva, abych ho neprodával v barvě, zjistím si, jestli má dost velký kufr na kočárek, přemýšlím, jestli se mi vleze do garáže. Koupi auta vidím jako jednu událost za min. 5 let, nedovedl bych si představit, že bych si koupil auto za milion, za měsíc prodal za 800 tisíc a pak koupil jiný za další milion. Ztráta 200tisíc minimálně.
Já teda než se rozhodoval jaký auto koupit tak jsem si ho půjčil v půjčovně na týden, jestli mi bude sedět.
Já třeba mám doma 3 roky staré auto, koupeno jako nové. Za ty 3 roky má najeto 11tis km. Poslední 2 roky téměř nepoužívané, protože jsem změnil práci a nepotřebuju jezdit. Je mi líto jej prodat, ale udělat jsem to měl už dávno. Takže další možný důvod - někdo to auto přestane potřebovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.