Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skoro nove auto v bazaru?

Od: lolipop odpovědí: 10 změna:

Jak je možné, že se objeví skoro nové auto v bazaru? nájezd třeba 1000km, nebo i 6, 10 tisíc. To si někdo koupí auto, po roce zjistí, že na něj nemá, tak ho prodá? Jedná se o drahé auta, třeba bmw x7, Range Rover. Nemyslím si, že by to byla auta na operák, kterých se pak takhle někdo zbavil.

Nemusí se jednat o drahá auta, třeba škodovky taky, čerstvě z fabriky, pár stovek kilometrů a bum do autoservisu. Vykupují aaaačka předvadecí vozy a pak je prodavaji jako zanovni? nedivil bych se.

Jediný logický vysvětlení mi přijde, že si koupil někdo kožené sedačky, zjistil, že v létě jsou horké, v zimě studené a prodal to.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ano, zrovna aaaačka vykupují předvádecí vozy. Akorát že je prodávají jako převáděcí, nikoliv jako zánovní.

Představte si, že třeba v nějaké loterii vyhrajete auto, ale vy o něj nestojíte (třeba přijdete o řidičák). Co s ním uděláte? Nebo takové zánovní auto zdědíte. Případně ho koupíte, ale pak zjistíte, že se Vám nevejde do garáže, neprojete po polní cestě na chatu, nenaložíte do něj 10 metráků cementu. Že se mnaželce nelíbí barva... Možných důvodů je řada.

lolipop
hodnocení

Tak logicky než si koupím auto tak udělám nějaký průzkum trhu, zjistím jak vypadá barva, abych ho neprodával v barvě, zjistím si, jestli má dost velký kufr na kočárek, přemýšlím, jestli se mi vleze do garáže. Koupi auta vidím jako jednu událost za min. 5 let, nedovedl bych si představit, že bych si koupil auto za milion, za měsíc prodal za 800 tisíc a pak koupil jiný za další milion. Ztráta 200tisíc minimálně.

Já teda než se rozhodoval jaký auto koupit tak jsem si ho půjčil v půjčovně na týden, jestli mi bude sedět.

motak
Někdo třeba 200tis neřeší.
Koupit auto za 100tis, zjistit ze mi nevyhovuje, za 80 prodám a koupím si jiný zase za 100. Tech 20tis bych asi taky v klidu ozelel...
Díváte se na to svojim omezeným pohledem.

vilik*
hodnocení

4x
Já jsem kupoval nové auto a v Áčkách mi nabídli 3 měsíce starou předváděčku s nájezdem 18 km. Ty kilometry si tak cenili, že mi původně nechtěli dovolit ani kratičkou zkušební jízdu. Prodávali to přes jejich obchodní značku Mototechna.
Koupil bych ji, ale to jednání, které předvedli, mě totálně odradilo. Auto bylo přistaveno v jiné barvě než v inzerátu, přes zaplacení rezervačního poplatku bylo to požadované údajně další den prodané, cena v inzerci versus nabidnutá o dost vyšší skutečná, smlouvání o všechny možné skryté poplatky, následné otravování po telefonu, tlačení do podpisu smlouvy při zbytečně natahovaném jednání bez možnosti ji prostudovat. Sice jsem si nakonec vyhádal opravdu dobrou cenu, dost se blížící té z inzerátu, ale nakonec jsem si řekl, že jim ten kšeft prostě neudělám. Od té doby vím, že s nimi nikdy nechci mít nic společného. Nikdy.
Takže, i když jsem tratil asi 40 tisíc a pár týdnů času, vzal jsem nové od dealera s nájezdem 2 km, s lepším financováním, s možností servisu u dealera. A za rok už jako vážený zákazník další.
Pokud někomu nevadí, že z něj v Áčkách buď sedřou kůži, nebo z něj budou zkoušet dělat pitomce, ať to zkusí. Ušetřit může. Já je podporovat nebudu.

hodnocení

2x
Stačí aby se dotyčný dostal do finančních problémú a pak mu nezbyde než to zkusit prodat
Furt je lepší prodat to sam než aby to třeba zabavil exekutor

hodnocení

2x

Pro příklad, já auto prodával po 11ti měsících. Prostě mi nesedlo, v tu dobu bylo už 3x na reklamaci a kvalita od předchozích modelů mizerná. Jednalo se o Superb 2016. Nechtěl jsem tím už dál jezdit, tak šlo pryč.

lolipop
hodnocení

takže tím potvrzujete moji teorii, že pokud je v bazaru zánovní auto, je s ním něco špatně.

Máte právo na tutu teorii, ale mýlíte se, páč já problém s vozidlem nemám.

hodnocení

0x

Já koupil 13 měsíců staré auto a nájezd 11000km.

rozcestnik
hodnocení

0x

Já třeba mám doma 3 roky staré auto, koupeno jako nové. Za ty 3 roky má najeto 11tis km. Poslední 2 roky téměř nepoužívané, protože jsem změnil práci a nepotřebuju jezdit. Je mi líto jej prodat, ale udělat jsem to měl už dávno. Takže další možný důvod - někdo to auto přestane potřebovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]