Nejste přihlášen/a.
Já jsem sháněl na nabíjení auta postiženého ,,inteligentním nabíjenímíí právě tu Lidlovku, ale zrovna nebyla k dostání, tak jsem koupil prakticky stejnou od Filsonu - nabíjím s ní i motorky, takže to má režim 6V i 12V, krom toho je tam možné aktivovat zimní režim, kde nabíječka ukončuje na trošku vyšším napětí - 14,6V nebo 7,3.
Každopádně tyto nabíječky mohu doporučit, obsluha je jednoduchá a nabíječka funguje perfektně.
Jediné co neumí je nabíjení zcela vybitého akumulátoru - ale to neumí většina nabíječek s mikroprocesorem.
Doporučuji značku CTEK 0.8, jejich nejlevněšjší výrobek pro motocykly...proto to označení 0.8 podle proudu... je malá, skladná a chytrá, nabíjí, dobíjí i konzervuje, vše automaticky, pouze se připojí a zapne, nebo vypne a odpojí, nabiju s tím i autoabterii, ale trvá to déle, neztrácím čas přepínáním různých tlačítek- jednoduché obvládání, dá se sehnat za cenu kolem 8-9 stokorun
Jde hlavně o nabíjecí proud, ta baterka má řádově desetinovou kapacitu oproti autu, tak by se měla nabíjet desetinovým proudem, tedy kolem 0,5A. Ve skůtru je nejspíš gelovka a tu je lépe nabíjet raději menším proudem než větším a včas přestat, jinak se může zničit.
Ta nabíječka z Lidku je dobrá, má volbu auto, moto, takže předpokládám, že na "moto" nabíjí tak 0,5A, mám vyzkoušeno, bateru (gelovku) ze skůtru jsem tím nabíjel a OK. Nabíječka s ampérmetrem většinou nemá regulaci (ty levnější), do vybité baterky pere i 5A a čím víc je nabitá, tím dává méně, tu bych na gelovku do skůtru rozhodně nedoporučoval.
baterka skůtru je často zatížena mnohem víc než baterka auta, časté starty, popojíždění atd se projevují v praxi tak, že v průměru vydrží 2 roky, vybíjením a nedostatečným dobíjením kvůli krátkým trasám začíná zrácet kapacitu...
já mením baterku cca po 3 letech, protže pak už nechci riskovat že nensartuji
pořizuji obyčejné bezůdržbové kolem tisícikoruny, gelová se liší jen vyšší cenou a nevydrží o moc déle, proto se dle mého názoru nevyplatí
K nabíjení podobně zatěžované baterky jsou vhodné alespon trochu chytré automatické nabíječky řízené mikroprocesorem, které dokáží podle proudu a napětí rozpoznat stav baterky a podle toho volit celý proces nabíjení, který nespočívá jen v samotném nabíjení...a také si autoamticky přizpůsobují nmabníjecí proud...
proto bych obyčejnou nabíječku nabíjející konstantním proudem nepoužíval
lidl nabiječka je autoamtick a levná, ale když mi odešla cca po roce nedostal jsem novou ale byly mi vráceny prachy...a nabíječky nebyly tak jsem koupil CTEK..ten nemá žádná tlačítka a proto neřeším žádné režimy, auta ani motorky
mezitím jsem koupil jinou lidl za 399 na chalupu a funguje docela dobre, takže jd ejen om prachy a o to ze CTEK je lehší a skladnější a menší ale stojí litr a je to kvalita a vítez všech testů
Jak ti odešla? U těch starších odcházel mikrospínač na tlačítku, stačilo vyměnit a jela dál (cena asi 10 Kč a výměna jednoduchá)
U té životnosti si myslim, že většina tak rychle odchází kvůli tomu, že přes zimu stojí a odejde na sulfataci elektrod kvůli samovybíjení..
Já teda nevím, skůtra jsem koupil ojetého, mám ho 5 let a baterka stálé původní, co tam byla (nevím, jak byla stará) a to na ní úpřímně kašlu. Na podzim strčím do garáže, v jaře vytáhnu a jezdím. O tom zatížení bych si taky dovolil polemizovat:
Skůtr: Nakopne motorek 150ccm, ujede 20km chcípne, odpoledne totéž.
Auto. Nakopne motor 1600ccm, ujede 20km kde po většinu doby moderní auta záměrně nedobíjejí, za těch 20km to 10x stratuje na křižovatce díky "vychytávce" startstop.
Tak která baterka vám připadá víc namáhaná?
baterka z lidlu odešla po roce tak, že se po zapojení vůbec nic nerozsvítilo, protože byla v záruce a našel jsem krabičku s účtem, jel jsem ji reklamovat a po týdnu mi byly vráceny peníze
polemiky o tom, kdy je a kdy není baterka zatížena jsou o ničem, nekdo postaví skůtra do garáže a baterku připojí na 5 let na konzervátor vydrží mu v pohodě 5 let...případně nemusí vůbec jezdit a pak stačí baterku uložit suchou nenabitou a vydrží 8 let
Vem tu Lidlovku za pětikilo, je fakt dobrá, info si dohledej. Umí všechny druhy baterek, i 6V, jak tu už padlo jediný problém je úplně vybitá baterka kterou vyhodnotí jako vadnou a nezačne nabíjet, to ale dělají všechny "chytrý" nabíječky. Takovou musíš nastartovat "blbou" nabíječkou a po zvýšení napětí můžeš přehodit na chytrou.
Běžnou baterku můžeš nabíjet i tou "blbou", ale musíš nabíjení hlídat, např. běžně dobíjí do plynování tj. nemůžeš jí nechat trvale připojenou. Chytrá přepne do udržovacího režimu..
Lidlovka - pokud nebudeš spokojený, tak není problém do měsíce vrátit. Záruka 3 roky. Vyzkoušej a uvidíš. Sice je levná, ale patří mezi kvalitní nabíječky (a většina jich stojí řádově víc)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.