Nejste přihlášen/a.
Máme v rodině 2. generaci 7mým rokem jako xté auto v rodině, kupováno nové ve Zlíně, byť s malým nájezdem v benzinu. Za tu dobu se dělaly jen garančky v autoriz. servise. Není to náročné na servis, je to poměrně jednoduché auto, které ještě není prošpikované elektronikou. Nicméně díky šikovnosti CZ řidičů už menili nárazník, zrcátko, čelní sklo. Nic z toho nebyly likvidační částky.
Jízdně výborné až zábavné, čitelné, pohodlné ( na základních 15-16tkách, exclusive má větší kola), zpracování jednuduššší ale kvalitní a účelné, ovládání velmi intuitivní, interiér hodně prostorný na HB, jeden z nejlepších HB co jsem kdy jezdil (Golf,Civic,Focus). Materiály uvnitř vč. koženého volantu na mě dokonce půsbí lépe než v mé Audi ! Ano, nastříknutý plast co má vypadat jako kov, ale ten najdete i v 3x dražší prémiovce, sedáky drží i po 7mi letech a na volantu a řadičce žádné opotřebení.
Z mínusů - obtěžující je blízko u sedáku umístěná ručka (nemá exclusive už elektrickou?), na dálnici trochu chybí lepší odhlučnění dveří a podběhů, holt tam kde není vidět se ušetřilo (to ale i na na A classe u MB, nebo Golfu), řízení je hodně přeposilované.
K ceně samotné se nemůžu vyjadřovat, každé auto člověk musí vidět (jak je na tom spojka, brzdy...karoserie...interiér). Doporučil bych s majitelem zajít a udělat onu garančku, nestojí to majlant a v autoriz. servise vám snadno řeknou co je a není v pořádku. Do motiru nikdo nevidí, samozřejmostí je mít něco bokem na případný nový vstřik, spojku apod překvápka. Zlaté pravidlo, kdo na auto nemá, ať ho nekupuje ![]()
Myslel bych taky na to, že dnešní auta z nižší střední už nejsou dělané na to aby natočily v klidu 300tis km, spíše 200tis...ale zase, záleží jestli mlátíte autem po Praze a D1, nebo najezdíte těch 200tis na hezkých okreskách, třeba na J. Moravě (kdo nějaké další v ČR zná, pište do Pelhřimova do knihy rekordů). Někdo je shopný oddělat brzdy za 50 tis, jiný za 100 tis, jeden mění ložisko po 80ti v Praze , druhý na hezkých cestách po 180tis... Jinak vypadá auto garážované co vyjede jen za hezkého počasí, jinak to co stojí venku a jezdí po solených cestách v zimě. Stačí hodit na zvedák a kouknout zespoda, pohýbat ramenama, mrknout na čepy, uniky kapalin apod...do Ceedu jde dobře vidět.
Jako vizitku bych dodal že přemýšlíme o koupi dalšího nového Ceedu v kombiku pro ženu na vození dětí
Resp buď Ceed, nebo nová Corolla. Za ty peníze a s tou zárukou je Ceed, super kauf, škoda jen že motorová nabídka je trochu chudá.
Toť můj os. názor.
Nikomu ho nenutím.
(Pro hnidopichy s čím srovnávám, v garáži aktuálně MB, Porsche, Audi a nově tento týden i dodávka :D, a v rodině Golf, Focus, Ceed...nejvíc spokojený jsem byl zatím s japonci, Toyota, Honda Civic...němci a koncern jsou předražené kasičky na peníze, francouzi jsou loterie na kus, nikdy jsem nevlastnil Italy, i když několik z půjčoven mám najetých, ale to nemůže člověk porovnávat z dlouhodob. hlediska finančně).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.