Nejste přihlášen/a.
Máme v rodině 2. generaci 7mým rokem jako xté auto v rodině, kupováno nové ve Zlíně, byť s malým nájezdem v benzinu. Za tu dobu se dělaly jen garančky v autoriz. servise. Není to náročné na servis, je to poměrně jednoduché auto, které ještě není prošpikované elektronikou. Nicméně díky šikovnosti CZ řidičů už menili nárazník, zrcátko, čelní sklo. Nic z toho nebyly likvidační částky.
Jízdně výborné až zábavné, čitelné, pohodlné ( na základních 15-16tkách, exclusive má větší kola), zpracování jednuduššší ale kvalitní a účelné, ovládání velmi intuitivní, interiér hodně prostorný na HB, jeden z nejlepších HB co jsem kdy jezdil (Golf,Civic,Focus). Materiály uvnitř vč. koženého volantu na mě dokonce půsbí lépe než v mé Audi ! Ano, nastříknutý plast co má vypadat jako kov, ale ten najdete i v 3x dražší prémiovce, sedáky drží i po 7mi letech a na volantu a řadičce žádné opotřebení.
Z mínusů - obtěžující je blízko u sedáku umístěná ručka (nemá exclusive už elektrickou?), na dálnici trochu chybí lepší odhlučnění dveří a podběhů, holt tam kde není vidět se ušetřilo (to ale i na na A classe u MB, nebo Golfu), řízení je hodně přeposilované.
K ceně samotné se nemůžu vyjadřovat, každé auto člověk musí vidět (jak je na tom spojka, brzdy...karoserie...interiér). Doporučil bych s majitelem zajít a udělat onu garančku, nestojí to majlant a v autoriz. servise vám snadno řeknou co je a není v pořádku. Do motiru nikdo nevidí, samozřejmostí je mít něco bokem na případný nový vstřik, spojku apod překvápka. Zlaté pravidlo, kdo na auto nemá, ať ho nekupuje
Myslel bych taky na to, že dnešní auta z nižší střední už nejsou dělané na to aby natočily v klidu 300tis km, spíše 200tis...ale zase, záleží jestli mlátíte autem po Praze a D1, nebo najezdíte těch 200tis na hezkých okreskách, třeba na J. Moravě (kdo nějaké další v ČR zná, pište do Pelhřimova do knihy rekordů). Někdo je shopný oddělat brzdy za 50 tis, jiný za 100 tis, jeden mění ložisko po 80ti v Praze , druhý na hezkých cestách po 180tis... Jinak vypadá auto garážované co vyjede jen za hezkého počasí, jinak to co stojí venku a jezdí po solených cestách v zimě. Stačí hodit na zvedák a kouknout zespoda, pohýbat ramenama, mrknout na čepy, uniky kapalin apod...do Ceedu jde dobře vidět.
Jako vizitku bych dodal že přemýšlíme o koupi dalšího nového Ceedu v kombiku pro ženu na vození dětí Resp buď Ceed, nebo nová Corolla. Za ty peníze a s tou zárukou je Ceed, super kauf, škoda jen že motorová nabídka je trochu chudá.
Toť můj os. názor. Nikomu ho nenutím.
(Pro hnidopichy s čím srovnávám, v garáži aktuálně MB, Porsche, Audi a nově tento týden i dodávka :D, a v rodině Golf, Focus, Ceed...nejvíc spokojený jsem byl zatím s japonci, Toyota, Honda Civic...němci a koncern jsou předražené kasičky na peníze, francouzi jsou loterie na kus, nikdy jsem nevlastnil Italy, i když několik z půjčoven mám najetých, ale to nemůže člověk porovnávat z dlouhodob. hlediska finančně).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.