Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita benzinu benzina, globus, makro

Od: 14tsioctavia odpovědí: 7 změna:
dobrý večer,
je rozdíl v pohonných hmotách pro čerpací stanice albert, globus, makro, tank ono vs benzina, omw?
Mám motor tsi, někdy se mi zdá, že benzín z Benziny má motor větší tah a motor tišší.
Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Osobně jsem nikdy nepoznal rozdíl..ani v ČR, ani v zahraničí.. benzín, diesel..ani ve výkonu, ani ve spotřebě, ani v tichosti či hlučnosti motoru.

hodnocení

0x

Tankuju na benzina Vervu 100. Je modrá a beru si ji i do kanystru a meju v ní i součástky. Třeba včera jsem v ní vymejval homokynetický kloub. Perfektně meje vše, takže motoru určitě svědčí. Nětvoří úsady a to jsem s e přesvědčil na předchozím motoru, kdy jsem měl k vůli těsnění hlavu dole.

Dále tankuji na Euro Oil. Vše vpohodě. Dokonce na EO mají ještě u nás stojany s průzorem, takže se lze přesvědčit proti světlu o čistotě paliv.

Proč nemají dnešní stojany průzory? Biosložky by v nich ukázaly kaly a zneprůhlednily by je.

Vyhnul bych se Onu, Marketům, atd... Shell je nesmysl a jednu dobu měl problém s vodou v nádržích. O biosložce nemluvě v želví poweru :).

Ale bude tu spousta lidí, kteří doporučí svojí osvědčenou pumpu. Což je vpořádku. Ono se to může lišit i mezi městy.

Tankuju na Onu kdykoli jedu kem a nemam problém
Za to ze Schelkou už sem zažil problém u vice aut

Jo z Shell problém vždy. Hlavně na podzim. Ještě, dkyž jsem to tankoval do Fáva s karburátorem.

hodnocení

0x

Moc často benzín neberu, za rok tak třikrát, možná čtyřikrát, nečárkuju si to. Ale vždy beru u Benziny. Možná i proto, že to mám při cestě.

Tudíž nemůžu říci, jestli jinde mají něco jinýho.

xenofob
hodnocení

0x

rozdíl je především v ceně, za mne nejhorší a nejdražší benzin je u OMW...ale tam lidé především pokuřují a popíjí kafe nebo svačí predraženou včerejší pizzu...rozdíl se nejlépe pozná při tankování do slabších mopedů a malých motocyklů

nejlepsí pokud jde o cenu/výkon je nafta od eurooil bez biosložky

ono bez problémů, nízká cena znamená že majitelé mají nižší marži a přesto vydělávají

hodnocení

0x
Vím, že Makro mívalo nějaké problémy s kvalitou nafty, ale benzín od nich jsme tankovali bez problémů. OMW je beznadějně drahé, dostával jsem od pojišťovny jejich kupóny na slevu a stejně jsem u nich nekupoval protože i s tím kuponem byli dražší než ostatní pumpy. Shell se u nás tváří jako prémiovka a ceny tomu odpovídají ale jak prejedu přes čáru do Polska, tak tam je to jedna z nejlevnějších sítí. Tak nevím, čím jsme si tu "exkulzivitu" zasloužili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]