Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chci se zeptat, zda se dá nabít baterie znovu do plna, stala se mi taková věc, ze jsem včera špatně zamknul auto, a zůstala svítít stropní svitilna, všiml jsem si toho v noci, kdy to bylo vidět, přišel k autu otočil klickem, a ani ťuk, autonabijecku mam, ale dá se znovu nabít do plna nebo už ji to poznamenalo na vždy a mam koupit novou?
Václav
Pokud baterku složilo pár hodin stropní bludičky - pak je nepochybně něco hodně špatně. Buď baterka nebo nedobíjíte nebo jezdíte tak krátké úseky mezi startováním, že nestíháte dobít. Nebo motor staruje po minutě točení.
Máte tedy velmi špatné názoryto byste takto i novou baterii po celodenním svícení na parkovišti vyhodil a dal další novou? Se tedy divím,že jste rovnou nevyměnil i celé auto-vybilo AKB tak je taky špatné!
Vždy záleží při jakém stáří baterie se to stalo (nová to vpohodě přežije bez újmy), zda se vybila zcela nebo do jakého napětí (do cca 11V ještě OK) a jak dlouho jste ji nechal vybitou a pak začal nabíjet (je potřeba ihned řešit bezodkladně).
Stav baterie a zkutečnou kapacitu v Ah (tedy jistou míru opotřebení) se dá zjistiit měřením bezzátěžovými digitálními měřáky a má je skoro každý servis s autoelektrikou a autorizáky.
Pokud ještě trochu svítilo osvětlení, nebyla totálně vybitá. Na startování to už samozřejmě nestačilo. Co nejdřív nabít, baterce nejvíc vadí, když se nechá dlouho ve vybitém stavu. Měla by být v pořádku.
Totálně vybitou baterii (nerozsvítily se ani kontrolky) jsem už párkrát měl. Byla 10 let stará a přežila to bez problémů.
Tak jsem asi nešikovnej, ale baterie mi nejde vyndat z auta, asi neznám ten správný tah, je to Seat Ibiza 1997 1,4 a má baterii po pravé straně v rohu dole, první objímku jsem z polu vytáhnul, ale tu druhou už ne, navic je opravdu hodně v rohu, takže se podle mě bude muset nějak posunout a pak vytáhnout.
Snad na to přijdu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.