Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové malé auto - LPG

Od: hlavik® odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

potřebuji nahradit staré Clio 2 43kw s LPG. Mám velký nájezd, hlavně město a okrsky. Chci levné auto na provoz, servis si dělám sám. Zatím jsem vybral Škodu Fabii Mpi (roční za 240) nebo Fiata Pandu (265 i s LPG). U Pandy se mi líbí čtyřválcový motor, Fabia má lepší výbavu a interiér.

Bohužel nabídka levných vozidel je v současné době hodně bídná *zed*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Fiat to má z výroby a u škodovky je to nejspíš dodělávka. Navíc fiat bude nejspíš euro5 takže při prodeji po letech budeš mít menší ekodaň. Takže moje volba by byla jistá. Jenže jsem v nepřátelském táboře, kde jsou koncernovky svaté a nesmí se proti nim nic říct.
Pravda je, že si lidi stěžují že ty motory uškrcený na euro mají horší dynamiku a ještě je to auto dražší.
hodnocení

Trochu mne znejistělo, že prodejce u Fiata doporučuje dodělat přímaz motoru. Navíc řídící jednotka LPG bude asi uzamčená a při problémech budu odkázán na autorizovaný servis.

daniela1

@totak, jenom mi to nemyslí, nebo věta "fiat bude nejspíš euro5 takže při prodeji po letech budeš mít menší ekodaň" nedává moc smysl? Už nějaký čas platí EURO 6 a otázka je o nových (roční Fabie) autech, nebo alespoň tak to chápu já.

Pro tazatele - ani Fabia, ani Punto není krok vedle, vybírala bych podle osobních preferencí. Přece si nekoupím Punto, které se mi nelíbí a nemá výbavu, kterou bych využila, jenom proto, že je to čtyřválec s LPG z výroby. ;) V jiném případě bych taky volila Punto.

hodnocení

0x
Rozhodně bych si vybral Pandu. Ono v této cenové relaci je z výroby akorát Sandero TCe LPG a jinak nic.
Akorát ta Fabia bude přestavěná dodatečně.
Takže Panda vítezí, pak Sandero a dlouho nic a zbytek světa (tedy Clio LPG).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]