Dobrý den Mám renault laguna 2 rok 2002 obsah 1,8 86kw Na palubním počítači mi vždy ukazovala spotřeba paliva na 100 km 7,9 litrů někdy to skočilo na 8,1 dle stylu jízdy po resetu který jsem provedl mi to teď píše 15 litrů na 100 km Najel jsem po resetu cca 5 km a pořád mi to ukazuje do 15 litrů na 100 km Myslíte že ten palubní počítač potřebuje víc km najet než si to spočítá nebo jak to je Děkuji
Jestli jsi najel 5km tak je to naprosto v pořádku. Až najedeš v kuse bez vypnutí motoru 150km a pořád to bude ukazovat 15/100 tak můžeš začít panikařit, protože to už tomu něco bude (pokud pojedeš normálně)
tomaspecina
Takže pokud dobře chápu tak je třeba najezdit víc km než to palubní počítač spočítá
Těch 15l/100 je naprosto normální. Jde o to, že i když současné motory nemají klasický sytič, jako staré benzíňáky s karburátorem, fyzika je sviňa a nedá se oblbnout, takže i současné vstřikované motory prostě musí do studeného motoru valit bohatší směs, aby to jelo. Takže po ujetí 5 km lze konstatovat, že jste jel prakticky na sytič. Spotřebu má cenu řešit po mnohem, mnohem větších nájezdech km.
tomaspecina
Děkuji všem Začal jsem tak nějak už panikařit mám plnou nádrž a dojezd mi ukazuje nějakých 400km takže to třeba jakoby zajet a bude to ok Snad se mi to vrátí do těch 8 litrů Ještě jednou děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.