Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeřazení bez spojky

Od: nechapu odpovědí: 5 změna:

zdravím včera jsem jel a omylem jsem zařadil bez spojky nebo jako ne uplně bez spojky ale nedomáčkl jsem to uplně na podlahu a udělalo to takové ty zvuky, vadí to hodně?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Pokud nebudete tímto stylem řadit pravidelně, ale byla to jen výjimka, tak se nic strašného nestalo.

asd1
hodnocení

3x

Neboj převodovka obecně snese docela dost. Kdybys slyšel jak řadí moje sestra a přežilo to, tak bys byl v klidu ;)

hodnocení

1x

Z vlastní zkušenosti sdělím, že velice často řadím bez spojky a bez škrtání zubů. Neberte to jako vytahování, ale zkušenost, když jsou otáčky motoru správné, tak to jde lehce.

Zatím to můžete zkoušet vyřit bez spojky...

hodnocení

0x

Ničí se zuby převodů u synchronů. Odletující šupinky kovu se dostanou na magnety v převodovce, takže příště pozor.

mak*
hodnocení

0x

Obvykle to převodovka přežije bez zásadní újmy, ale lepší se tomu vyvarovat, při troše smůly z toho může být poměrně závažná závada (vylomený zub a pod.). Pokud to teď funguje normálně, tak je to OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]