Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Projel jsem úmyslně červenou

Od: cervenak odpovědí: 10 změna:

Projel jsem úmyslně červenou. Jedná se o mobilní semafor, né že by se mi nechtělo čekat, ale prostě jsem chtěl nic víc. Jindy bych to neudělal, prosím nesuďte mě k vůlu jedné červené :D, brzdím vždy při oranžové, jen ten semafor je delší asi 4 minuty a předtím jsem tam už čekal 2x červenou v koloně, když jsem ten semafor dojížděl věděl jsem, že ho nestihnu, už 20 metrů byla oranžová a já jel fakt pomalu a nebrzdil jsem ani jsem nepřidával a prostě na tvrdě červenou projel.
Stalo se to někomu? Asi těžko by tam byla fotopast nebo tak něco, že. Stalo se to v Brně u futurum, jsou tam teď delší domu 3 semafory a vím, že bych nikoho nezdržel ani neohrozil projetím na červenou která tam byla 5 sekund, to mám vyzkoušené.
Nechtěl bych přijít o body, teď mě to mega mrzí, že jsem to projel a už to neudělám za ten pocit viny..Ale jak říkám, normální semafor bych nikdy neprojel, to by nedávalo smysl.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Kdo je bez viny, ať hodí kamenem.

hodnocení

7x
Nějak nechápu ty myšlenkové pochody. Prý normální semafor bych nikdy neprojel. Pokud takto dělíš semafory, určitě najdeš i zbytečné stopky, nesmyslné omezení rychlosti, šikanizující vyhrazené jízdní pruhy atd. Je toho hodně. Rozhřešení od nás nečekej, je to Tvoje svědomí.
cervenak
hodnocení

Znám plno zbytečných stopek :D, popravdě dej přednost v jízdě a stopka je pro mě skoro stejná, nebo to aspon tak v realné situaci vypadá. Nejdě o dělení, ten semafor je prostě mobilní vždyt to píšu.

asd1
hodnocení

2x

Když to znáš a víš že to ještě s rezervou stihneš projet než druhý semafor pustí protisměr, tak bych to nedramatizoval. Sice předpis porušen, ale jde o prd resp. leda o prachy když tě náhodou vychytaj.

Už by tu mohli zavést semafory s odpočítáváním do zelený jako v Rakousku/ Německu, pak víš jak dlouho stát, můžeš chcípnout motor a nastartovat si ho s 15 vteřinovým předstihem... Řádově pohodlnější než tady kdy musíš číhat na zelenou a když začneš startovat na oranžovou a rozjedeš se dvě vteřiny po zelený tak za tebou hned nějakej nedočkavec troubí..

xenofob
hodnocení

1x

to je opět nějaká provokace, normální soudný člověk nebude něco podobného psát do poradny a veřejne se chlubit vlastní nevyrovnaností

hodnocení

0x

Pochybuju, že by tam byla fotopast. Kdo by to sledoval, hodiny záznamu?

Zažil jsme na silnicích už lecos. Např. jízdu v protisměru v jednosměrce, Otočení se do opačného směru na 4 prudé silnici přes dvojtou plnou bílou čáru, předjíždění v mlze před zatáčkou atd.

Jízdu na červenou jsem zažil taky. Jako pasažér meziměstshého busu. Prostě ten řidič s námi projel na červenou. A taky to nebyl "klasický" semafor, ale semafor na úseku, kde byla opravována silnice.

Asi před rokem jsem přijížděl ke křižovatce, a už se rozsvítila červená na semaforu. Řidič přede mnou ještě projel, už na tu červenou. Stát se nic nemohlo, protože je to křižovatka T a je jasně vidět, zda z druhé silnice někdo jede nebo ne. Přesto měl ten řidič smůlu, že na vedlejší asfaltce číhala policejní hlídka. Chvíli čekali, jestli projede ještě někdo další a pak vystartovali a stopli toho řidiče.

Můj názor je: máte být rád, že se nic nestalo a příště něco takového nedělat.

doplněno 30.05.20 13:48:

Navíc, kdyby tam byla fotopast, tak by provozovatel riskoval, že tu fotopast někdo ukradne nebo poničí , jak mají mnozí v ČR ve zvyku :)

ladis*

Existuji klasicke kamery zaznamenavajici prestupky prujezdu na cervenou a rovnou ti prijde pokuta. Jejich polohy lze dohledat a myslim ze jsou i ve Waze.

cervenak
hodnocení

Hodně to tam znám a je tam i 30sekund rezerva a jedno auto se tam vždy vleze, nejsem typ co se chce za každou cenu dostat do křižovatky to vůbec bych nikdy nedělal, připadal bych si pak jako hroznej blbec :D. Tady to byla zatáčka jen do prava a hodně v pohodě, jen moje svědomí je na nic, když něco udělam trápí mě to klidně i týden, ale v pohodě. Pomohli jste mi :) díky chlapi.

olinl

Průjezd na červenou za -5 bodů, částka 2500,-Kč, u přest. komise až 5 ooo,-Kč. Brno máte rozkopané a strážci zákona se snad případně uskromní na "pjéťo"..

hodnocení

0x

Ja by som to vyjadril vetou: Raz to ochutnám a zachutí mi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]