Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nakupovat a prodávat auta

Od: dodisek* odpovědí: 4 změna:
Zdravím chci si založit živnost na nákup a prodej ojetých aut.
Chci se zeptat když koupím auto na prodej, musím ho na sebe přihlásit nebo se dá nějak do odhlášky + musím každé auto pojistit když se s nim jezdit nebude a bude na soukromým pozemku?
Nechce se mi s každým autem litat na evidenci a na úřad.
Díky moc :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

A nechceš spíš roznášet letáky?

hodnocení

4x

Jen tak mimo-do deseti dnů od koupě ojetiny má povinnost prodávající zajistit zápis ZMĚNY=provést evidenční kontrolu + onen zápis změny.Odhláška dnes není.Jinak kopupíš auto a myslíš že ZK Ti ponochá prodávající a bude platiti a čekat až Ty jej prodáš?Spíš ne,tedy až na nezodpovědné jedince.

Další pokud se koupí auto a prodá dříve jak rok od koupě=mělo by se dát ke zdanění!

Máš vstupní kapitál na zakopení x aut ,máš uzavřený prostor pro jeho-jejich parkování?Máš na toto=prodej a nákup MV živnostenský list?

Sedni spočítej si náklady a pak zjistíš,že to asi nebude jen tak otevřít AB.

dodisek*
hodnocení

Ano s tím počítám že budu potřebovat živnost na nákup a prodej + odvádět daň z výdělku.
Takže jsem pochopil že každé auto na sebe musím přepsat.
Čili musím mít nějaký prostor kde budu auta parkovat ale na zahradě mám X místa v tom nevidím problém. Chci prodat tak 2-3 auta do měsíce ne mít auto bazar.

janh*
hodnocení

3x
Jeeeee,aut je všude habakuk...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]