Kdysi jsem slyšela, že v jedné firmě se dělá to, aby se nemuselo platit za parkovné, že se projede otevrena závora těsně za předchozím autem. Správce nahlas vysvětloval že to dá policii a tak. Mě se teď stalo něco podobnýho, ale trochu jinak. Chtela jsem jet do lidlu pro česnekovou bagetu, před závorou bylo auto, auto pak projelo a jela jsem já, ale měla jsem zastavit u závory, ale já jsem zastavila pod ní, couvnout už nešlo. Nic se nezničilo. Jen jsem vyšla z auta a zmáčkla tlačítko abych měla lístek, ten jsem dostala a pak jsem šla do auta a jela sem dál. Celkově se nic špatnýho nestalo, lístek jsem měla, zpět jsem projela už správně, ani závoru jsem nerozbila... ale nikdy nevím jestli bude průšvih nebo ne nemá někdo zkušenost s tímto?
Ještě pořádně zmedializovat a volat po exemplárním trestu, dát široký prostor pro vyjádření "dopravňých ekspertů" a zpřísnění pravidel silničního provozu. Nejlépe návrh zákona speciálně pro pravidla u závor na parkovišti. Protože takhle to nejde, řidiči nám ty závory projíždějí a neplatí parkovné, Franta Vohráblo, televize H0vn@.
Samozřejmě je potřeba apelovat na bezpečnost. Projetá závora u lidlu je bezprecedentní porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Tak je také nutno k tomu přistupovat. Jistě, kdejaký advokát by mohl dělat obstrukce, že byl obžalovaný, teď už vlastně odsouzený, rozušen akcí na rohlyky nebo akuvrtačku. Ale s kličkami advokátů my zatočíme, jako jsme zatočili s osobou blízkou vzdálenou v Ugandě.
Informace typu "kdesi jsem slyšela" si nech pro sebe a udělej si na ně vlastní názor.
Já když si představím, že projíždím za někým těsně kvůli ušetření za parkovné, tak: riskuju, že dostanu závorou po kapotě; riskuju že nabourám svůj předek a řidiči předemnou zadek a to mi za nějakou desetikorunu opravdu nestojí.
Nepřemýšlej nad nesmyslnými situacemi, které se nastaly. Chovej se normálně a slušně a budeš mít o dost méně starostí.
jaj*
Kdysi jsem slyšela vrátného který byl na vrátnici jak to někomu vysvětluje, já jsem byla za dveřmi a v jiným patře a úplně jsem ho slyšela. Tam to bylo takový selhání, už jsem se těšila jak se najím. Ale viděla jsem tam kamery a rozhodně to u mě nebylo tak že bych si řekla že projedu za autem abych nedostala lístek a pak bych se neměla jak legálně dostat z parkoviště. Jak jsem stála pod závorou tak nešla dolů, u zavory jsou načítače. a parkování zdarma bylo na hodinu a ja jsem mela v plánu tam být max 20 minut.
To slyším prvně, že někdo riskuje nehodu kvůli závoře u lidlu, kde se parkuje zdarma. A že se radí co dělat, protože se nic nestalo. Za průšvih považuju ale to, že se nechtěně ocitnu před Vámi u parkoviště. V podobné situaci je nehoda docela pravděpodobná.
Ty lidi k tomu mají aspoň motiv (chtějí odjet ven a neplatit) váš motiv ovšem absolutně nechápu, protože jste za 1. jela dovnitř a za 2. u Lidlu je to při nákupu bagety zdarma... Škoda, že se vám to nepovedlo bych byl zvědavý jak jim to u výjezdu vysvětlujete, protože by vás to bez lístku nepustilo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.