Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem koncem ledna ojeté vozidlo. Které jsem chtěl přihlásit tento týden. Jenomže se vyskytlo pár finančních komlikací a já na něj nemám. Vozidlo je po kupní smlouvě v polopřepisu na mě. Přdchozí majitel zrušil pojištění. A tak jsem se chtěl zeptat, jestli je možné vozidlo dále prodat aniž bych ho přihlásil na sebe. Co proto udělat? V případě že bych vozidlo prodal? Zajít na úřad a z polopřepisu na mě polopřepis ještě na další osobu? Poraďte díky moc.
V TP jste zapsán vy? pokud ano,stačí si udělat formální kupní smlouvu s novým majitem,a s tímto (TP,OTP,evidence,kupní smluva ,800,-) zajít na úřad (nový majitel. a není problém.S povinným ručením nevím
V TP nejsem zapsán, takže jestli sem asi dobře pochopil, když jsem pouze v polopřevodu, tak by stačilo sjednat s dalším kupujícím kupní smlouvu, a on už by si jen vozidlo přihlásil? že já bych nemusel nějak polopřepis z polopřepisu zajišťovat? trošku sem se zamotal
ano, buď v TP zapsán jste, a to v kolonce "vozidlo odhlášeno - předvedeno na", s uvedením Vašich osobních údajů, pak bude kupní smlouva s Váma jako prodávajícím, nebo je v této kolonce zapsán někdo jiný, pak musí být kupní smlouva uzavřena s tím někým jiným...nebo dvě smlouvy, Vy s tím kdo je uveden v této kolonce, a kupující s Váma...Kupující pak při registraci předloží na úřadu obě smouvy, navazující na sebe, jako doklad toho, že auto nabyl legálně právě on...Údaj v kolonce "vozidlo odhlášeno-převedeno na" se nepřepisujue..Tak ted je vše rozmotáno...
Pořád slyším o polopřepisu.Ale tento termín zákon nezná!Vozidlo při změně majitele úřad vyjme z evidence až po zaevidování nového majitele na základě kupní smlouvy a evidenční prohlídky.Teprve pak pojišťovna zruší pojistku,na zákadě změny majitele,zapsaného ve velkém TP.Tím pádem má vozidlo majitele nového,který je povinen ho do určité doby zaevidovat v místě trvalého bydliště.Pokud to neudělá,je to jeho chyba a mohou ho stihnout sankce.Převést na dalšího majitele lze,na základě nové smlouvy.Ale před tím se musí zaevidovat.
JABRAKA
To je nejaka nova revolucni myslenka? Zmena majitele snad nema s registrem nic spolecneho, zrovna tak u pojisteni se nepise nic o registraci/neregistraci - jen o vlastnikovi, pokud jsem to dobre pochopil...
Jardo, ale toto není pravda co píšeš.
Že zákon nezná polopřevod je pravda, ale obecně se používá tento slovní termín.
No kdyz to ctu znova, zmatla me ta evidencni kontrola - ta se snad dela az pri registraci na novem miste...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.