Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji poradit. Ohledně přepisu.

Od: radvan* odpovědí: 12 změna:

Koupil jsem koncem ledna ojeté vozidlo. Které jsem chtěl přihlásit tento týden. Jenomže se vyskytlo pár finančních komlikací a já na něj nemám. Vozidlo je po kupní smlouvě v polopřepisu na mě. Přdchozí majitel zrušil pojištění. A tak jsem se chtěl zeptat, jestli je možné vozidlo dále prodat aniž bych ho přihlásil na sebe. Co proto udělat? V případě že bych vozidlo prodal? Zajít na úřad a z polopřepisu na mě polopřepis ještě na další osobu? Poraďte díky moc.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lukas82*
hodnocení

0x

V TP jste zapsán vy? pokud ano,stačí si udělat formální kupní smlouvu s novým majitem,a s tímto (TP,OTP,evidence,kupní smluva ,800,-) zajít na úřad (nový majitel. a není problém.S povinným ručením nevím

radvan*
hodnocení

V TP nejsem zapsán, takže jestli sem asi dobře pochopil, když jsem pouze v polopřevodu, tak by stačilo sjednat s dalším kupujícím kupní smlouvu, a on už by si jen vozidlo přihlásil? že já bych nemusel nějak polopřepis z polopřepisu zajišťovat? trošku sem se zamotal

nu*

ano, buď v TP zapsán jste, a to v kolonce "vozidlo odhlášeno - předvedeno na", s uvedením Vašich osobních údajů, pak bude kupní smlouva s Váma jako prodávajícím, nebo je v této kolonce zapsán někdo jiný, pak musí být kupní smlouva uzavřena s tím někým jiným...nebo dvě smlouvy, Vy s tím kdo je uveden v této kolonce, a kupující s Váma...Kupující pak při registraci předloží na úřadu obě smouvy, navazující na sebe, jako doklad toho, že auto nabyl legálně právě on...Údaj v kolonce "vozidlo odhlášeno-převedeno na" se nepřepisujue..Tak ted je vše rozmotáno...

radvan*
hodnocení

tak díky moc, já tohle nikdy nedělal, a je to další zkušenost. chybama a poučením se člověk učí.

nu*
hodnocení

0x

dál prodat, smlouvu uzavžít písemně, prodávající bude ten, kdo je zapsán v polopřevodu, nový majitel se na základě předložení této kupní smlouvy přiglásí do registru jako vlastník. Polopřepisy se na úřadu nepřepsují

jabraka*
hodnocení

0x

Pořád slyším o polopřepisu.Ale tento termín zákon nezná!Vozidlo při změně majitele úřad vyjme z evidence až po zaevidování nového majitele na základě kupní smlouvy a evidenční prohlídky.Teprve pak pojišťovna zruší pojistku,na zákadě změny majitele,zapsaného ve velkém TP.Tím pádem má vozidlo majitele nového,který je povinen ho do určité doby zaevidovat v místě trvalého bydliště.Pokud to neudělá,je to jeho chyba a mohou ho stihnout sankce.Převést na dalšího majitele lze,na základě nové smlouvy.Ale před tím se musí zaevidovat.

JABRAKA

jarda3*

To je nejaka nova revolucni myslenka? Zmena majitele snad nema s registrem nic spolecneho, zrovna tak u pojisteni se nepise nic o registraci/neregistraci - jen o vlastnikovi, pokud jsem to dobre pochopil...

Jardo, ale toto není pravda co píšeš.

Že zákon nezná polopřevod je pravda, ale obecně se používá tento slovní termín.

jarda3*

No kdyz to ctu znova, zmatla me ta evidencni kontrola - ta se snad dela az pri registraci na novem miste...

Omlouvám se Jardo 3, páč text byl určen pro Jardu - Jabraku.

nu*

vyjmout z evidence zákon nezná, buď je auto zapsáno v registrum, nebo je z něj dočasně nebo trvale vyřazeno, a to dalšé co jsi napsal jsou všechnoTOTÁLNÍ KRAVINY...

nu*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]