Dobrý den, rád bych koupit Octavii I v cenové relaci kolem 60-70 tisíc. Najedu přibližně 12 000 ročně. Chtěl jsem si nechat poradit, jestli volit naftu, či benzín a jaká motorizace je u octavií nejspolehlivější. Chápu, že každé auto potřebuje investice, ale teď mám mondeo mk3 2.0 tdci a to mi vysálo značnou část úspor a už se na něj bojím i podívat. Děkuji za všem za názor. Otík
S benzínu 1.8 turbo 110Kw Nafta pokud chceš spolehlivost tak 1.9 tdi 66kw typ Agr Pokud chceš aby to jelo tak 1.9tdi 81kw tu mam sam a sem spokojen Akorat sehnat ty auta ve slušným nevylítaným stavu bude asi problém
Dlouhý roky jsem měl Octavii dvoulitr benzín. Některý braly trochu olej, prý špatná montáž pístních kroužků ve výrobě, ale jinak naprosto bezproblémový motor.
Ber diesela ideálně 66 nebo 81 kw verzi. I kdyz diesel by mel mit obecne vyšší náklady, u jedničkové octavie to bude spíš už o štěstí. 1,6 berou olej 1,8 bez turba žerou a moc nejedou. Leda tak 1,8 tsi jsou na tom líp, ale tam máš podobné strašáky jak u toho dieselu, snad výměna čerpadla nebo trysek by ti teoreticky mohla udělat větší díru do rozpočtu. NA 12 tk ročně by se ti mohl oplatit uz ten diesel ten servis neni tak nákladný. Jen dobře vybrat, klidně s větším nájezdem, ale pravidelně servisovane.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.