Nejste přihlášen/a.
Ad1)přední jsou vždy víc zatíženénež zadní=jsou i teplejší
Ad2) pokud nejsou i zadní trochu teplé=pak je něco KO,nebrzdí nebo málo.
Tedy nevím jak u oplů,ale na mých to tak funguje,dokonce i na služebním-přední po jízdě o poznání teplejší než zadní.
Děkuji za odpověď. Právě, že jsem to testoval už týden...z hor jsem dnes jel a brzdil více v zatáčkách...pak dal pauzu a a přední docela horké...zadní vůbec... Čím to může být...co je to za problém? Má vliv na to brzdová kapalina? Res. výměna, kterou dělal mechanik?
Kdyby byly zadní brzdy horké, bylo by to pro jejich příliš silný brzdný moment, což je u zadních brzd docela nevhodné. V zatáčce by šly hned do smyku , protože brzdný účinek předních zvedá zadní část auta vzhůru a přítlak na kola je nesrovnatelně horší. Jako příklad je vhodné třeba běžné jízdní kolo nebo motorku. Zadek hned zablokuje a jste na zemi. Pokud máte pochybnosti, zajeďte si na STK ke změření brzd na válcích a uvidíte hned co a jak.
Zdravím, mělo by to být asi v poměru 60/40% ve prospěch předních brzd, takže asi tak. Není to dogma, ale dělá se to tak. Takže pokud zadní brzdy nejsou teplé, tak je něco špatně. Máte vzadu bubny či kotouče?
Zkuste někde, kde je to bezpečné je trochu rozjet a zkusit brzdit jen ruční brzdou. Pak to zkuste porovnat s provozní brzdou. Pokud budou zadní teplé více než normálně, tak je provozní brzda mimo provoz (váleček-pístek zatuhl). Pokud nebudou teplé (během zkoušky parkovací-ruční brzda vůbec nefunguje), tak je v háji celá brzda včetně parkovací-zkontrolovat obložení a samostav-pístek. Snad to pomůže.
Dobrý den, děkuji za podrobný popis. Mám na autě kotouče. Včera jsem zkoušel z cca 40 km/h dát ručku tak na půl dojezdu na světelné křižovatky a dobrzdila to celkem v poho. Neříkám, že by to nějak tvrdě zašlápla ale pozvolné dobrždění tam bylo. Pokusim se ještě udělat Váš test, jak píšete. Případně pak vše dám na STk na válce. Já právě vím, že jsem musel mechanikoj, který mi dělal přední brzdy auto vrátit protože poprvé tekla brzdová kapalina a tak jsem mu říkal, že to bude určitě musem ovzdušnit. Teď nevím, jak to funguje. Jestli , když ovzdušnuje přední brzdy, tak se automaticky ovzdušnují i ty zadní?
Zdravím, změnil bych mechanika. Nechat si zmršit brzdy je o hubu nejen Vaši. Na STK klidně jeďte, ale raději až po prohlídce mechanika. Mohou Vám dát (spíše dají) okamžitou nebezpečnou závadu a ztratíte TK známku, takže zpět z STK budete muset auto odvézt na podvalu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.