Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost klíče

Od: diesel® odpovědí: 7 změna:

Kolegové rádci dotaz na velikost klíče.Chci si koupit momentový klíč,píší u něj 3/8"rozsah x nm-x nm.( mall.cz/... ) Rozsah nastavení v nm není problém,ale co je .znamená těch 3,8". děkuji.Z odpovědí z google nejsem moudrý-nejsem strojař takže některým termínům nerozumím.Nebo pořídit spíše ohybový? ( aukro.cz/... )

doplněno 21.05.20 16:40:

Jen tak mimo.ty odkazy jsem dal jen pro orientaci.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aws
hodnocení

4x

velikost 4hranu pro ořechy

hodnocení

3x

Vybírej přímo v ahprofi.

ahprofi.cz/...

Osobně používám 1/4, ale ten vyjmečně a nejvíc 1/2.

Jsou to čtyřhrany a 3/8 je velikost mezi malou ráčnou a tou běžnou 1/2.

Velikost 1 je pak na bagry :)

hodnocení

Díky přímo toto s velikostí 4hranu jsem si myslel!

hodnocení

0x

3/8 je velikost čtyřhranu na momentovém klíči.

Běžná velikost ořechů u nás je 1/4 pro malou golu a 1/2 pro normální golu.

Takže na ten momentový klíč bys potřeboval ještě redukci. Bez redukce tam běžné ořechy z jiné goly nepřipojíš.

Ještě si promysli, jestli ti stačí uvedený rozsah mometrů. Pro dotahování matic nebo šroubů na kolech je ten klíč slabý. Tam potřebuješ větší hodnoty Nm.

hodnocení

0x

3/8"je velikost čtyřhranu střední Goly. Pořiďte si momentový klíč, u kterého jde utahovací moment nastavit kolečkem na konci rukojeti. Při dosažení nastaveného momentu pak líč cvakne a jakoby přeskočí. Ohybový už je překonaný, nekupujte.

Viz zde.

doplněno 21.05.20 12:04:

Trošku jsem to pomotal. Ten klíč z odkazu má běžný čtyřhran 1/2". Zda má atest si nejsem jistý.

asd1

Normální je 1/2 a určitě brát něco s udanou přesností, lacinýmu šuntu je lepší se vyhnout (to už rovnou můžeš utahovat od oka)

Neví někdo o testu přesnosti momenťáků jak nových tak starších?

hodnocení

Kolego Satame-ten ohybový je dobrý-osobně jsem s tím v odkazu-podobným-(měl jsem půjčený od svého dvorního mechanika na hydro)utahoval šrouby hlavy-na toto je dle mne lepší než třeba ten v 1.odkazu,ale nehodí se tolik na jiné věci,kde je málo prostoru.Ale také díky za postřeh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]