Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sundáváte auto na vykapání při výměně oleje?

Od: stepm® odpovědí: 13 změna:

Zdravím, vždycky jsem měnil olej tak, že jsem zvedl auto, vypustil starý olej, spustil auto, nechal vykapat a mezitím vyměnil filtr. Pak zase zvedl, zašrouboval, spustil a nalil nový olej. Říkám si, jestli jsem si zbytečně nepřidělával práci o to spuštění na vykapání, protože když je vana nakloněná a výpušťák je vzadu, tak by měl olej vykapat vlastně lépe než při zvednutém autě? :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kdysi dávno jsem četl o proplachovacím oleji,

Vypustit starý olej, nalít proplachovací, nastartovat auto , vypnout motor , vypustit proplachovací olej, vyměnit filtr a nalít nový olej. Ale jestli to takto ještě někdo dělá netuším.

A ten kdo nemá zvedák to určitě nezvedá. A ten kdo má jámu to taky asi nezvedá.

A já to po době až si auto řekne dám svému mechanikovi - ten sice zvedák má, ale jestli to zvedá to netuším, ale asi jen proto aby vyšrouboval výpustný šroub.

hodnocení

1x

Ptáš se hezky, ale.

Při výměně oleje vypusť celou náplň, která vyteče vypouštěcím otovrem. Pak pod vypouštěcí otvor dej jinou prázdnou nádobu, spusť auto a nech jak říkáš vykapat zbytek oleje.

Podle množství oleje, který vykape se pak můžeš rozhodnout jestli v tom budeš pokračovat, nebo ti to za to nestojí.

hodnocení

1x

Kolik Te zatim vykape navic?

Rozdil mezi suchym a vypustenym motorem (vcetne filtru) je obvykle minimalne nekolik decilitru.

Tak jestli Te tech par mililitru kapek navic za to stoji...

asd1
hodnocení

0x

Přesně tak, díra je vzadu právě proto, aby to vyteklo i v náklonu se zvedlým předkem.

mak*
hodnocení

0x

Všechna auta co jsem zažil měla vyušťák vzadu, tedy se počítá s tím, že auto bude mít při výměně oleje zvednutý předek a v této poloze vykape olej nejlépe. Já to nechám vykapávat tak půl hodiny, nikam nespěchám. A i po té půl hodině ještě semtam kapka ukápne.

hodnocení

0x

Ano, je vzadu u více aut a vykape lépe.

krtek6
hodnocení

0x
By mě mohlo to 2x dávat nahoru a dolů :) nechávám odkapat samo

hodnocení

0x
Ja vyjedu na najezdy povolim vypuštak a v motoru nalejvací víko a necham vytéct
Cvičit s autem nahoru dolu pokud má výpušták vzadu je dle mè mesmysl

hodnocení

0x

Ne. Projedu aby se motor prohřál a olej byl teplý až horký.Cíťu dám do nejvyšší servisní vypustím,nechám kapat a druhá nádoba pod filtr-vyšroubím a nechám vykapat-nekape-nemintím nový,dokape olej z vany dám zátku ale předtím do žhava zahřeji Cu těsnění.Pak leju olej.U Puga (106) nic nezvedám a ani nedávám na rampičky či hever.jinak stejný postup.Jo,zapomněl bych -po vyšroubování zátky otevřu ještě nalévací otvor.

ye
hodnocení

0x
Po 10 -20 minutach co nechám vykapavat starý olej, vleju cca deci nového at se to trochu propláchne. Sebere to sebou ještě zbytek starého oleje co je ve vaně. Po dalsich 10 minutach dávám šroub, filtr a leju nový.
Neslyšel jsem nikde ze by to tak někdo dělal, (možná dělá) to deci me nezbije.

bery*
hodnocení

0x
Ja, kdyz uz olej opravdu hodne pamatuje, po vysroubovani filtru jeste kratce protocim starterem motor a jeste z nej trochu oleje vycakne ...
asd1

Když už proplach mazutu, tak na to bych obětoval litr oleje = nesundavat filtr, jen vypustit olej, zašpuntovat vanu, nalít litr oleje (aby sací koš byl pod hladinou), pak protočit motor (čidlo tlaku by mělo hned zhasnout, pokud ne tak sací koš pod hladinou neni), pak klasická výměna vypustit, sundat filtr atd.

Jen za tepla vypouštim a nechávám hodinu vykapat (zatim dělám něco jinýho), proplach nedělám, pro životnost motoru ta decka starýho oleje nemá význam, v novým oleji se to ztratí.. Důležitější je měnit včas, zastávám obecně nafta 10kkm benzín max. 15kkm nebo 1 rok. Olej cokoliv co splňuje specifikaci, filtr kvalitní (např. Mann)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]