Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení subwoferu

Od: marekl odpovědí: 3 změna:
Ahoj, chtěl bych se zeptat zda-li máte někdo zkušenosti s zapojením subwoferu do Passata b8 r.v. 2016 (sedan)
Vzadu kromě dveří nemám žádné reproduktory, tak jestli je jiná možnost než jen vytáhnout kabel ze zadních dveří na hi/low převodník?
Autorádio mám originální
Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda2*
hodnocení

2x

Pro subwoofer se používá samostatný zesilovač s filtrem pro nízké kmitočty se samostatným linkovým vstupem napojeným linkovým kabelem na autorádio. Pokud nemá autorádio NF výstup pro zesilovač, prodávají se přechodky, které berou signál z výstupu na repro. Samostatný subwoofer přímo napojený na zadní repro a umístěný v kufru neuslyšíte. To nemá ani smysl zkoušet.

bery*
hodnocení

0x
Ja u jednickovy oktavky pripojil aktivni sub k jednomu z originalnich zadnich repraku pomoci vysokourovnovyho vstupu, zaroven ho vstupni signal i spina. Pro jistotu jsem privod k puvodnimu repraku za odbocenin k subu jeste oddelil kondikem, aby ze slabiho privodu "neubiral" basy a hlavne zaroven nefungoval jako mikrofon pro vstup do subu ... Samozrejmosti je odpovidajici privod napajeni primo od baterky, aspon 6mm2 podle vykonu. Fyzicky jsem ho dal pod podlahu kufru k rezerve misto polystyrenu s heverem.
jenda2*

Připojování k reproduktoru pro získání signálu není úplně optimální. Pokud autozesilovač vyžaduje vyšší vybuzení než je budící napětí linkového výstupu, tak přes konvertor úrovně.

Druhá nectnost takového připojení je přílišné ovlivnění výsledného zvuku v režimu Loudnes .Při nízké hlasitosti je signál upraven pro silnější basy, které se zvyšující se hlasitostí zase basy omezuje. Nutností je mít přepínání pásem na autozesilovači a doladit si výsledný zvuk podle sluchu .

Na Octavii jsem měl zesilovač přišroubovaný na opěrce zadních sedadel v kufru. Hlavně v létě se dost hřeje ( mám 40 A pojistku na zesilovači ) a pokud bude zakrytý, tak ho upečete.

dexon.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]