Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měřič pneu

Od: miroslava* odpovědí: 8 změna:

Byla jem přezut pneu na letní. Řekla jsem at mi pneu nafouká na 2,5.Auto za jízdy bylo hlučné atd. Mám měřák na pneu kde mám uvedeny hodnoty čísel vnější a hodnoty čísel vnitřní kde je uvedeno kg/cm2. Při měření mi to ukázalo tlak 40 čísla vnější. Které hodnoty jsou správné na tlak? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

To vnějsí bude psi, tj. libry na čtverečný palec... 40 psi = 2,758 bar tj. nahuštěno správně (a nejspíš máš starý už trochu nepřesný měřák, tak to může být přesně na těch 2,5 bar

To vnější budou psi, to vnitřní kočky*smich*

PS: Body ode mě máš;)

hodnocení

2x

40 je zřejmě v Psi a to je rovno cca 2,76Bar.

Je otázka, za jaké teploty byla pneumatika huštěna, protože pokud to bylo při nízké teplotě, tak s rostoucí teplotou venku se zvyšuje i tlak v pneu.

2,5Bar = 36Psi...

asd1

Teplota vliv má, ale víc se ohřeje jízdou (tlak se měří za studena tj. po delším stání)

hodnocení

0x

kg/cm2 je běžnější u nás.

doplněno 18.05.20 18:42:

Tlak pneu je uveden na štítku vozu. U mě je na středním sloupku dveří u řidiče.

hodnocení

0x

Tlakomery sa vyskytujú s rôznými stupnicami. Prevod je ľahký,lebo sa posúva len desatinná čiarka.Vy pravdepodobne máte pneumatiky nafúkané na 4. Ktorý tlakomer bol správny je otázne.

"...máte pneumatiky nafúkané na 4".

...což je nesmysl. žádný pneuservis by tak gumy u osobáku nenafouknul. (ledaže by se pokoušel o zabití řidiče ;)). Je to anglická stupnice v librách/palec.

hodnocení

0x

Pneu plus/minus tlak nevadí, stejně v manuálu je uvedeno, jaký tlak při jakém zatížení, pro jaké jízdy (dálnice, terén), přední-zadní kola. Důležité je mít nahuštěně stejně levou vůči pravé pneu. Navíc ESP si na to potrpí (pokud je v autě), jinak zbytečně se zapíná ESP a ovlivňuje jízdu nesprávně.

Mít kvalitní tlakoměr, zpravidla se jedná o kovové od 300 Kč dražší. Plasťáka kolem 100 Kč jsou zmetky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]