Nejste přihlášen/a.
Byla jem přezut pneu na letní. Řekla jsem at mi pneu nafouká na 2,5.Auto za jízdy bylo hlučné atd. Mám měřák na pneu kde mám uvedeny hodnoty čísel vnější a hodnoty čísel vnitřní kde je uvedeno kg/cm2. Při měření mi to ukázalo tlak 40 čísla vnější. Které hodnoty jsou správné na tlak? Děkuji.
Tlakomery sa vyskytujú s rôznými stupnicami. Prevod je ľahký,lebo sa posúva len desatinná čiarka.Vy pravdepodobne máte pneumatiky nafúkané na 4. Ktorý tlakomer bol správny je otázne.
Pneu plus/minus tlak nevadí, stejně v manuálu je uvedeno, jaký tlak při jakém zatížení, pro jaké jízdy (dálnice, terén), přední-zadní kola. Důležité je mít nahuštěně stejně levou vůči pravé pneu. Navíc ESP si na to potrpí (pokud je v autě), jinak zbytečně se zapíná ESP a ovlivňuje jízdu nesprávně.
Mít kvalitní tlakoměr, zpravidla se jedná o kovové od 300 Kč dražší. Plasťáka kolem 100 Kč jsou zmetky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.