Nejste přihlášen/a.
Ahoj, téma pro odlehčení - co s sebou vozíte autem a nedáte bez toho ránu? Nemyslím teď autolékárničku atd., ale spíš věci, co se můžou hodit - deka, izolepa atd.
Kdysi jsem vozil basu s nářadím, bednu šroubů, základní náhradní díly (svíčka, řemen, cívka, olověné svorky na baterii, karburátor...), samozřejmě kus vázacího drátu, zavírací špendlíky, dopisní sponky, izolačku a podobné velice užitečné věci. Byl jsem schopen udělat téměř generálku přímo na ulici. Dcera (tehdy jí bylo cca 8 let) dodnes vzpomíná, jak jsem na dlažbě uprostřed náměstí v Mělníku nýtoval prasklé vinutí starteru Š1203.
U mého současného auta jsem rád, když dokážu vyměnit žárovku , takže z nářadí vozím akorát šroubovák. Jinak stále vozím deku, vyprošťovací 5 tunovou kurtnu, polní lopatku (občas jezdím v terénu), deštník, plyšového myšáka, hromadu nákupních tašek, přítelkyni, hřbínek, propisovačku, malý bloček na poznámky...
Ještě jsem si vzpomněl - nůž na houby, prášky na záda, toaletní hajzlpapír, malou baterku a zapalovač.
Dobře napsané,teď zrovna přemýšlím,co mít v novém autě,když fakt už ani tu žárovku si člověk pomalu nemůže vyměnit sám.Plyšáka nemám ale koupím pneuměřič,když mám ty chytré ventilky,deka dobrý nápad,nějaký šroubovák,baterku,startovací kabely to mám z minulého auta,snad i tažné lano...
Po nějaké době ježdění se nám oplatilo mít:
- deka
- polštářek
- vidlička
- pracovní rukavice
- dezinfekce
- voda
- hřebínek, nůžky, propiska, bloček, krém, čistítí ubrousky na brýle, bloček
- vlhčené ubrousky
- kapesníčky
- různé tašky (chladící, ikea taška, box)
- deštník
- svetr
- papírové podtácky
lidus: dal bych bod kdybych mohl.
Voda v PET láhvi na nouzové umytí rukou někde po cestě. Deka se hodí vždy, třeba se dá hodit přes sebe při několikahodinovém čekání na ucpané dálnici v zimě. (V zimě i termosku s čajem). Přidal bych vlhčené ubrousky, hadr nebo starý ručník na utření rukou a baterku.
Tužka,nůžky,nůž,zapalovač.Náhradní mikina.Deštník.Voňavka,hřeben na vlasy,krabička ochrany.Vlhčené ubrousky a kapesníčky.
Osobák (galaxy) -základní instalatérský,elektrikářský,zednický a obkladačský vercajk,dvě vrtačky,dvě akuvrtačky,mafl,měřáky,metry,kufřík s nářadím typu šroubováky,kleště atd...,kufry se šrouby,hmoždinkama,skládací žebřík,malé lešení,motorová řetězovka,elektrická řetězovka,několik různých flex...je toho přes patnáct kufříků.
Náklaďák (clio) - obojky,vodítka,náhubky,misky na vodu,kanystr s vodou,smečku psů...
Auto pro radost - podle Magdona a jeho první věty. Je přes padesát let staré...
Zdravím.
Sice (jako neodborník) jsem si u žigulíka měnil sám i brzdové destičky, výfukové potrubí i startér, ale u současných vozů si netroufám na nic (kromě kapaliny do ostřikovačů) - takže hlavně mobil ...
Jak tady píše amos - záleží co je to za auto.
Já u žigulíka jsem si dokázal vyměnit kromě čepů předních kol snad vše - měnil jsem i klouby na kardanu.
A nyní u škodovky vozím jen žárovky a to proto, že jdou vyměnit i na ulici bez specielního nářadí.
A u auta které bych si koupil teď nové tak snad jen mobil protože tam nejde snad vyměnit bez specielního nářadí nic.
"...platební karta a mobilní telefon, potom nic víc není potřeba"
Docela by mě zajímalo, jak si tou platební kartou utřete pr..l, když to na Vás někde znenadání přijde. Nebo v tom případě zavoláte asistenční službu?
No kdyby to na mě přišlo a fakt bych musel do přírody, obětoval bych se bez toaletáku nebo deky nebo co vy ostatní vozíte. Listí roste, případně bych si sundal ponožku a utřel zadek ponožkou. Člověk nemusí mít po ruce 4vrstvý hedvábný toaletní papír... Spíš by mě zajímalo kdo na tohle myslí a běžně vozí toaleták.
Toaleťák resp. papírový kapesníčky vozim furt nejen v autě... Kreditka je v tomhle případě leda tak na h.
Deka, reflex vesty, papírovou mapu, zapalovač, hasičák, kurtnu, nůž, stříbrnou pásku, šroubovák + základní klíče, rukavice, hadr, čelovka, flaška s vodou, vázací drát, startovací kabely, tažný lano + klasickou rezervu
Já mám vždycky v každém autě navíc deku, záložní krabičku cigaret, krabičku sirek, 2 balení bonbónů Fisherman´s Friend, v každých dveřích balíček papírových kapesníků, tužku, ulamovcí kutilskej nůž, kabel k nabíjení telefonu a náhradní sluneční brejle. V tom, kterým jezdím nejčastěji, mám ještě navíc úplně obyčejnej záložní telefon, kdybych ten svůj ztratil...
Ti z vás, co tam vozí vodu - není moc horká v tom pobytu v autě? Případně ještě sirky, asi bych se bála, že mi tam chytnou. Zatím nejvíc oceňuji kapesníčky, vlhčené ubrousky a taky role potravinových sáčků, které se hodí na odpadky atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.