Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s sebou v autě (nepovinná výbava)

Od: klima® odpovědí: 30 změna:

Ahoj, téma pro odlehčení - co s sebou vozíte autem a nedáte bez toho ránu? Nemyslím teď autolékárničku atd., ale spíš věci, co se můžou hodit - deka, izolepa atd. ;)

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kdysi jsem vozil basu s nářadím, bednu šroubů, základní náhradní díly (svíčka, řemen, cívka, olověné svorky na baterii, karburátor...), samozřejmě kus vázacího drátu, zavírací špendlíky, dopisní sponky, izolačku a podobné velice užitečné věci. Byl jsem schopen udělat téměř generálku přímo na ulici. Dcera (tehdy jí bylo cca 8 let) dodnes vzpomíná, jak jsem na dlažbě uprostřed náměstí v Mělníku nýtoval prasklé vinutí starteru Š1203.

U mého současného auta jsem rád, když dokážu vyměnit žárovku :(, takže z nářadí vozím akorát šroubovák. Jinak stále vozím deku, vyprošťovací 5 tunovou kurtnu, polní lopatku (občas jezdím v terénu), deštník, plyšového myšáka, hromadu nákupních tašek, přítelkyni, hřbínek, propisovačku, malý bloček na poznámky...

doplněno 17.05.20 18:11:

Ještě jsem si vzpomněl - nůž na houby, prášky na záda, toaletní hajzlpapír, malou baterku a zapalovač.

wanesa*

*smich2* Dobře napsané,teď zrovna přemýšlím,co mít v novém autě,když fakt už ani tu žárovku si člověk pomalu nemůže vyměnit sám.Plyšáka nemám ale koupím pneuměřič,když mám ty chytré ventilky,deka dobrý nápad,nějaký šroubovák,baterku,startovací kabely to mám z minulého auta,snad i tažné lano...

hodnocení

Po nějaké době ježdění se nám oplatilo mít:

- deka
- polštářek
- vidlička
- pracovní rukavice
- dezinfekce
- voda
- hřebínek, nůžky, propiska, bloček, krém, čistítí ubrousky na brýle, bloček
- vlhčené ubrousky
- kapesníčky
- různé tašky (chladící, ikea taška, box)
- deštník
- svetr
- papírové podtácky

lidus*
hodnocení

1x

Deka, nůž, lopata, lahev vody.

host

lidus: dal bych bod kdybych mohl.

Voda v PET láhvi na nouzové umytí rukou někde po cestě. Deka se hodí vždy, třeba se dá hodit přes sebe při několikahodinovém čekání na ucpané dálnici v zimě. (V zimě i termosku s čajem). Přidal bych vlhčené ubrousky, hadr nebo starý ručník na utření rukou a baterku.

hodnocení

1x

Tužka,nůžky,nůž,zapalovač.Náhradní mikina.Deštník.Voňavka,hřeben na vlasy,krabička ochrany.Vlhčené ubrousky a kapesníčky.

hodnocení

1x

startovací kabely, nářadí, vodu v PET 1,5l neperlivou (v nozi do sebe nebo do chladiče), sušenky, deka, nářadí

doplněno 18.05.20 01:07:

plyšového medvěda vozím stále :)

berger*
hodnocení

1x

Osobák (galaxy) -základní instalatérský,elektrikářský,zednický a obkladačský vercajk,dvě vrtačky,dvě akuvrtačky,mafl,měřáky,metry,kufřík s nářadím typu šroubováky,kleště atd...,kufry se šrouby,hmoždinkama,skládací žebřík,malé lešení,motorová řetězovka,elektrická řetězovka,několik různých flex...je toho přes patnáct kufříků.

Náklaďák (clio) - obojky,vodítka,náhubky,misky na vodu,kanystr s vodou,smečku psů...

Auto pro radost - podle Magdona a jeho první věty. Je přes padesát let staré...

ještě sdělte jakou máte SPZ a kde parkujete...

berger*

Jasně,zajímá Vás ta galaxy? RZ nepotřebujete,budete vědět,jakmile ji uvidíte. Mám podobné nápisy,jako Vy,rozdíl pouze v barvě. Mám červená písmena na stříbrném podkladu,Vy na bílém...

vilik*
hodnocení

0x
Bude to asi dost přízemní, ale platební kartu, nožík, provázek, kapesníčky a klíč od baráku.

hodnocení

0x

Zdravím.

Sice (jako neodborník) jsem si u žigulíka měnil sám i brzdové destičky, výfukové potrubí i startér, ale u současných vozů si netroufám na nic (kromě kapaliny do ostřikovačů) - takže hlavně mobil ...

hodnocení

0x

Jak tady píše amos - záleží co je to za auto.

Já u žigulíka jsem si dokázal vyměnit kromě čepů předních kol snad vše - měnil jsem i klouby na kardanu.

A nyní u škodovky vozím jen žárovky a to proto, že jdou vyměnit i na ulici bez specielního nářadí.

A u auta které bych si koupil teď nové tak snad jen mobil protože tam nejde snad vyměnit bez specielního nářadí nic.

hodnocení

Pěkné věci píšete. Právě hledám tipy, co do auta. Ne nutně k provozu auta, spíš užitečné věci jako je šitíčko, bloček, tužka, ten deštník, deka, ještě tam mám přepravku, ta se docela hodí. A taky chladící taška, na nečekaný nákup chlazeného/mraženého :D

vilik*
No, jo, ženská.
Čím větší kabelka, tím víc se do ní vejde...

Tak to přibalte ještě manžela. Když se auto pokazí, tak bude chladící taška k čemu :-D?

hodnocení

0x

Skládací nůž.

Pevně uzavíratelná krabička s plastovými příbory.

Role kuchyňských utěrek, rolička mikrotenových sáčků.

Mininářadí.

Nůžky.

Stříbrná / černá lepicí páska.

Elektrická prodlužka s pětizásuvkou na konci.

hodnocení

0x
Svou malou lékárničku s opravdu potřebnou a kvalitní výbavou - samozřejmostí navíc také kynedril, ibuprofen, něco proti průjmu a paralen, nějaké náplasti na drobotinu, ajcáky navíc apod. Tu srandu z povinné výbavy nechávám nerozbalenou na kochání silniční kontrole. Pak vždy petku s čistou vodou+děravé víčko - lze s tím mimo ruk umýt půlku auta a případně zahnat nouzově žízeň :) V ručním menším rozprašovači čistící směs na skla, abych nedrhl na sucho stěračema (využívám čuracích a tankovacích přestávek na očistu). Izolepa. Nůž, lžíce a utěrka na jídlo. Něco malinko nářadí v pidiboxu, pracovní rukavice, abych se nešpinil. Srolované deky(flísky) pro posádku - nezabere moc místa. Deštníky. I v době gps je samozřejmostí papírová mapa/autoatlas. Pneuměřič - drtivá většina benzinkových kompresorů měří úplně mimo. Každý člen posádky má svou reflexní vestu(v cizině povinné, u nás minimálně rozumné). Malá krabička kapesníků. Žvýkačky+bonbóny na mlsotu. V zimě skládací lopata+řetězy pro jízdy s očekávaným sněhem - jezdím na Jeseníky.

hodnocení

0x

Šitíčko je na dvě věci ale toaletní papír a sada kapesníčků se vždy hodí.

jaj*
hodnocení

0x
Vodu, ručník mydlo, šroubovaky, nabíječku na mobil.

nigi
hodnocení

0x

VIF, nůž, lopatka, vlhčený ubrousky, alkohol tester, propiska a deštník. Dřív jsem vozil i litr oleje ale už ho nepotřebuju...

hodnocení

0x
Zcela ideální je platinová platební karta a mobilní telefon, potom nic víc není potřeba.
I když budete mít plný kufr nesmyslů (údajně potřebných), stejně nebudete mít to co je v danou chvíli potřeba, nebo s tím nebudete umět zacházet.
Co Vám bude platné rezervní kolo, když sama nebudete schopna povolit šrouby?
Časem zjistíte, že stačí opravdu vlhčené ubrousky, hadr na okna, olej na dolití (použil jsem za 20 let 2x), náhradní kolo (protože si ho vyměním - využito 1x za 20 let), široká lepící páska (nepoužil jsem ani jednou, ale nezabere místo), žárovky, běžné nářadí, malá dobře svítící baterka, pracovní rukavice, tužka a papír.

"...platební karta a mobilní telefon, potom nic víc není potřeba"

Docela by mě zajímalo, jak si tou platební kartou utřete pr..l, když to na Vás někde znenadání přijde. Nebo v tom případě zavoláte asistenční službu? *smich*

xenofob

tašku pro přepravu psa, občas se mnou jezdí tak aby měl pohodlí

lolipop

No kdyby to na mě přišlo a fakt bych musel do přírody, obětoval bych se bez toaletáku nebo deky nebo co vy ostatní vozíte. Listí roste, případně bych si sundal ponožku a utřel zadek ponožkou. Člověk nemusí mít po ruce 4vrstvý hedvábný toaletní papír... Spíš by mě zajímalo kdo na tohle myslí a běžně vozí toaleták.

asd1

Toaleťák resp. papírový kapesníčky vozim furt nejen v autě... Kreditka je v tomhle případě leda tak na h. *smich*

Deka, reflex vesty, papírovou mapu, zapalovač, hasičák, kurtnu, nůž, stříbrnou pásku, šroubovák + základní klíče, rukavice, hadr, čelovka, flaška s vodou, vázací drát, startovací kabely, tažný lano + klasickou rezervu

jezevec*
hodnocení

0x

Já mám vždycky v každém autě navíc deku, záložní krabičku cigaret, krabičku sirek, 2 balení bonbónů Fisherman´s Friend, v každých dveřích balíček papírových kapesníků, tužku, ulamovcí kutilskej nůž, kabel k nabíjení telefonu a náhradní sluneční brejle. V tom, kterým jezdím nejčastěji, mám ještě navíc úplně obyčejnej záložní telefon, kdybych ten svůj ztratil...

lolipop
hodnocení

0x

Já teda nikam daleko nejezdím, ale vždy mám igelitku do ochodu a kabel k mobilu.

hodnocení

Ti z vás, co tam vozí vodu - není moc horká v tom pobytu v autě? Případně ještě sirky, asi bych se bála, že mi tam chytnou. Zatím nejvíc oceňuji kapesníčky, vlhčené ubrousky a taky role potravinových sáčků, které se hodí na odpadky atd.

asd1

Na mytí okna je teplá lepší a na pití - na Sahaře neřešíš jak je voda hnusná ale jestli je ;) Sirky nechytnou, zapalovač položený na palubce na slunci řachnout může...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]