Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prevoz auta z ciziny

Od: jozeflukac odpovědí: 10 změna:
Pred pul rokem jsem byl autem na slovensku a klekl mi motor.auto zustalo u svagra a sehnal mi motor tak ted je auto v servisu,problem je ze mi pred 2 mes.skoncila technicka,da se na svk.udelat stk kdyz auto je cz?nebo jake jsou moznosti dostat auto domu krome odtahu?dik za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prostě do něj skoč a jeď.

hodnocení

0x

Ano, skoč a jeď*bzum* On pak tu pokutu i ten odtah tady kolega zaplatí*zed*

doplněno 18.05.20 13:20:

@genehawkins: Samozřejmě, že radu mám. A lepší, než ty.

@jozeflukac: Neznám slovenské předpisy, ale myslím, že nejlepší by bylo od servisu, který měnil motor, vypůjčit slovenskou převozku, na tu dojet do ČR a TK udělat v ČR. Je to legální a případné kontroly se nemusíš bát. Jen musíš mít v pořádku doklady k té převozce. A taky počítej, že to bude nějaké Éčko stát, ovšem pořád zanedbatelně méně, než odtah. O případné pokutě za jízdu po ose a ceně následného odtahu vůbec nemluvím.

xenofob

skutečně hloupý dotaz od člověka s řidičským oprávnědním, bud po ose, nebo jako náklad

Radu mimo těch invektiv nemáte?

xenofob

Radu jsem napsal...po ose, nebo jako náklad...:-P

Stačí pozorněji číst a zachovat si chladnou hlavu:-P

xenofob: Ano, doporučuji chladnou hlavu a podívat se, na koho jsem reagoval.

lolipop

Co znamená jet po ose? jako na černo? Já bych to vzal na černo a řekl jim ten příběh, třeba když mě chytnou, budou mít slitování.

xenofob

SATAM -nevěděl jsem, že se nas SK dají půjčit slovenské převozuky k autu, evidovanému v ČR, napiš kde je ta půjčovna

@satam: Na ty vaše výmysly bohužel nejde nereagovat.

Slovenské převozní značky jsou mu k ničemu, protože samozřejmě neplatí mimo území Slovenska.

Takže nejen, že je nelegální na nich dojet do ČR, ale ještě se musí bát případné kontroly, protože samozřejmě okamžitě upoutá pozornost.
Oproti tomu jeho běžné značky pravděpodobně na jednu krátkou jízdu nikoho zajímat nebudou a bez problému s nimi nejspíš dojede.
Navíc, i v případě kontroly, mu hrozí "bloková pokuta" maximálně (a to už by fakt musela být smůla, aby si to policajt nenechal vysvětlit) 2000,- Kč bez bodů. Samozřejmě za předpokladu jinak vyhovujícího technického stavu...

No comment. Debata s polointeligentem je bezpředmětná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]