Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahřátí šroubů

Od: creepy odpovědí: 13 změna:
Zdravim,potrebuju nahrat dva srouby na tehlici.Jeden na povoleni drzaku brzd.trmenu a druhy ktery drzi tlumic v tehlici.Kamarad mi rikal ze se srouby na tehlici zasadne nenahrivaji ze by se mohlo do*ebat lozisko v naboji.Tak me trochu vystrasil.Co si otom myslite?Diky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Šrouby se opravdu nenahřívají. Teplotou je roztáhneš a navíc změknou. Ty ho potřebuješ smrsknout. Takže ho necháš jak je a nahřeješ plamenem okolí šroubu nebo jeho matku. Šroub ne!

Plamen musí mít velký výkon, aby teplo vzrostlo rychle dočervena jen u šroubu a nešlo do celé těhlice postupně. Tak je to naprd a akorát hřeješ to ložisko.

Očisti pořádně ocelákem závity co čumí a vše kolem místa, kde to chceš povolit a prostříkej třeba brzdovkou (ideálně starou červenou) nebo Loctite uvolňovačem a nebo pomocí WD-40 zalévej třeba týden (mě to takto pomohlo, abych neurval štefty karoserie co drží nárazník na Felině).

Pomlať kladivem a škubni klíčem. Když to budeš pomalu žvejkat a postupně zvyšovat sílu, tak ti šroub prdne.

doplněno 14.05.20 11:13:

BTW: Víš jaké se přesune teplo z brzdového kotouče přes náboj do ložiska? Ono to ložisko něco vydrží, takže žádný strach ;).

doplněno 14.05.20 11:14:

Spíš plamenem nespal manžetu kloubu.

creepy
hodnocení

Jasne ze nahreju okoli sroubu,ja sem se spatne vyjadril.Par sroubu uz sem nahrejval.Jde mi je oto jestli se to lozisko nic.Protoze oba srouby jsou od loziska celkem daleko.

hodnocení

0x

Nahřívej svářecí soupravou, aby to bylo rychlé a bez následků. google.com/...

Pomalým nahřátím PB plamínky na pájení to bude stále odebírat víc tepla, než tam dáš a postupně to celé prohřeješ k ničemu. Když bude mít šroub stejnou teplotu jako okolí, tak je výhoda nahřátí vniveč. jako kdyby jsi nenehříval.

hodnocení

0x
Jop, taky jsem musel nahřívat těhlici kvůli výměně čepu. Použít hlavně let lampu (né horkovzduch), ten je na prohřátí slabý. Trávit s nahříváním co nejméně času. Je pravda, že když se ložisko přehřeje, tak odejde. Nahříval jsem cca 1 minutu. Pokud udržíš ruku kolem ložiska, tak je to dobrý. Tak či tak, to musíš nahřát.
creepy
hodnocení

Kamos mi poradil dat mokry hadry na lozisko...ale je fakt ze kdyz dobrzdujes nekde na dalnici tak je tam taky vysoka teplota a lozisko vydrzi

Obal si mokrejma hadrama náboj (to pod brzdovým kotoučem. Z toho když budeš brát teplo, tak ložisko uchladíš. Těhlici nechlaď. Musíš nahřát to okolí šroubu třmenu.

Rychle, silně, krátce a hned povolovat.

xenofob

na podbné úkony se používá speciální elektrická indukční "lampa", má růzuné nástavce podle toho co a jakého tvaru se má ohřát, autogen nebo letlampui používá jen Autoopravna Táta a Syn na Dvorku

asd1

To je podobně chytrá rada jako "mrazítko" na trubky pro práci na topení. Na kutění si to může dovolit rozmarný milionář, normální člověk to nezaplatí, tak holt místo indukčního ohřevu musí plamenem a při výměně radiátoru musí vypustit celej systém.

Autoopravna táta a syn na dvorku nepoužijí nic. Ty ten šroub právě vždy urvou.

creepy
hodnocení

z 10 autodilen maj tuhle indukci tak 2...driv zadny indukce nebyly a ze byly na skodovkach potreba a nahrejvalo se uplne normalne autogenem
xenofob

To je dobrá rada, kdo jde s dobou má indukci, kdo zůstal na úrovni škody 120 ten má autogen, kladivo a telefonní číslo na mekgajvra. Ale to nekdy ani nesjou servisy ale čučkaři

Ja nemám servis a přesto mám indukční ohřev, vyšel asi na 12, 5 . Litru

creepy
hodnocení

Kdyz na to mas‍♂ja delam jen auta pro sebe,rodinu a par znamejch,takze je nesmysl neco takovyho kupovat.Ale vec je to dobra,stim souhlasim.
asd1

Až tak nesmysl to neni, časem se to zaplatí... Dlouhodobě může být výhodnější nasypat 100k do základního nářadí než mít pakárnu s povolováním nebo dávat auto do servisu (kde ojeb hrozí, ale vysoká cena je jistota, viz např. výměna spojky s dvouhmotou materiál 8k a v servisu normální cena od 20k vejš - jednou akcí ušetříš 12k a za to se něco málo nářadí pořídit dá.. Jen se to nesmíá prochlastat nebo živit děti *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]