Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,můžete mi poradit,která je nejlepší a nejlevnější pojišťovna na povinné ručení?
Děkuji
Rozmysli si, jestli nejlepší nebo nejlevnější. Ani pak nelze odpovědět bez dalších informací (vozidlo, jeho stáří, pojistník, jeho případný bonus atd.).
@olinl: A je to k ničemu, protože když si seženeš solidního makléře, dostaneš se na cenu poloviční, než najdeš na netu
To je málo. Tohle jsem kdysi stvořil pro kolegy obchoďáky...
Co všechno ovlivňuje cenu povinného ručení
----------------------------------------------
stáří majitele (do určitého věku stáří = levnější a naopak mlaďoši drazí) ====> rodné číslo
stáří auta (hodně stará auta mají slevu i když nejsou v kategorii veteránů), nejlépe datum výroby
kubatura (tj objem motoru v ccm)
výkon motoru (v kW)
výrobce a typ auta
palivo
bydliště pojistníka, nejen PSČ, ale i konkrétní vesnice
zda je pojistník fyz. osoba nebo OSVČ nebo firma
bonus pojistníka, max je někde 120m a jinde i více ====> rodné číslo/ičo, křestní jméno
bonusy pojistníka z OSVČ ====> ičo (nebo naopak z rč u OSVČ)
kdo je majitel a provozovatel dle TP (fyz. osoba nebo OSVČ nebo firma) ===> rč, ičo
bydliště majitele a provozovatele nejen PSČ, ale i konkrétní vesnice
dítě do 15 let v rodině ====> datum narození a jméno
ZTP v rodině
jiné smlouvy u příslušné pojišťovny
Co je nejlevnější se určí pouze propočtem všech možností. I když mám nějaké zkušenosti tak si nikdy netroufnu říct co bude pro daného klienta nejlevnější. Navíc se to neustále mění - nyní mají některé pojišťovny specielní "koronavirové" slevy.
Pak je ještě otázka toho co ve smlouvě je obsaženo navíc - asistence a případně nějaké připojištění v ceně. Správná volba ti může ve výsledku ušetřit tisíce - pokud tedy máš auto na ježdění a ne jen na parádu.
vzdycky jsem projel nekolik srovnavacu a sjednaval si to online a letos me prekvapilo (leden, daleko od corony), ze ma stavajici mi nabidla nejlevnejsi cenu, a i ve srovnavaci to bylo u te same pojistovny o 200 vic... tak jsem poprve nemenil, at jsem delal co jsem delal, nedokazal jsem se dostat pod automatickou nabidku moji pojistovny (axa)
U srovnávače nikdy nemáš záruku že ti nabídnou skutečně to nejlepší. Jsou dobré pro nějaký prvotní "nástřel", pak se to musí projít přes kalkulačky pojišťoven. Některé z těch "srovnávačových" firem si občas nechávají zajímavou nabídku pro sebe - v záloze pro další jednání s klientem. Navíc ne vždy jsou ve srovnávači všechny pojišťovny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.