Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontolování provozních kapalin u auta

Od: heterak® odpovědí: 4 změna:

Když kontroluji v autě hladinu chladící a brzdové kapaliny,tak vnitřek nádoby je tak špinavý,že hladina vůbec není vidět. (i když s nádobkou zatřesu)

Máte s tím také problémy a nebo je někde chyba u mě?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne, ani u jednoho auta - a to jsem už zažil slušné veterány.

Jediné auto, kde nebylo kapalinu vidět, byla Š100MB - nádobka byl hliníkový odlitek, jinak to kontroluji poměrně často a bez problémů

hodnocení

0x

Posledních cca15 let jsem neměl auto s brzdovou kapalinou - Xantia - má jen LHM (posilovač řízení-brzdy-pružení) a to má měření plovákem.Jedno mělo expanzku integrovanou v chladiči= nej kontrola po otevření chladiče (stejně jako u synova P106) a druhá xantijka měla expanzku z perůsvitné hmoty takže také po otevření víčka tam byla měrka.

Řekl bych že to může být dle stáří vozidla - A) materiálem nádobky B) působením kapaliny C) (ne)péčí o vozidlo.

asd1
hodnocení

0x

Posviť si z druhý strany, pak to je vidět líp...

hodnocení

0x

Chyba je u tebe, že se nestaráš a neměníš co 6 let G13 nebo 3 roky G48. Z těsnění motoru se do kapaliny může dostávat olej. Pak to oblemcá nádobku. Vypláchni ji benzínem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]