Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to fakt takovej pruser?

Od: gizeh odpovědí: 11 změna:

ahoj lidi mám dotaz chtěl bych si koupit škoda octavia 2 1.9tdi bls nplno lidí my říkalo že je to dobrej motor že 2.0tdi prej néééé co si o to myslíte vy?mate někdo ten motor v autě myslím 1.9 bls 77kw diky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Uz jsem ti to psal jinde a moc se mi nechce opakovat. Bls jsou levne protoze jsou problemove kvuli dpf, ktere se s pd motory nemaji rady. Dobre jsou bkc a bjb, potom novejsi po roce 06 jsou trošku loterie, protoze tam litaly ojnice a nikdo 100%nevi proc (bxe).
gizeh
hodnocení

nevšíml jsem si že by sme si někde potykali.

Tak pán ti chce poradit,nehledě na to,ře ti už na toto téma někde psal a ty budeš dělat netykavku,jo?to tě asi nas-ralo,že tě vylapal,co,-za mě,-běž do pr-dele vo-le...

xenofob
hodnocení

1x

o problematice bxe/bls motorů se napsalo hodně a není nutné otevírat další vlákno, tazatel by se měl zaměřit především na skutečný stav vozidla

silně pochybuji že seženete kus v dobrém stavu, ošizený servis ( longlife intervaly výmeny oleje atd se nutně projeví) ve vyšší spotřebe oleje , hlučnosto rozvodů atd)

dnes mají tato auta již několikátého majitele, často vzorně vyplněné (padělané) servisní knížky a na webu kontrolatachometru.cz můžete sledovat přrůstky PŮVODNĚ SILNĚ SOČENÉHO TACHOMETRU, Proto bych byl s nákupem opatrný

gizeh
hodnocení

dekuji za radu.

berger*
hodnocení

0x

1,9tdi jezdím už od těch prvních a nikdy jsem s tím neměl problém. Pokud vím,mají až hodně dobrou pověst motorů,které vydrží. Jediné,co jsem vysledoval,jsou delší teplé starty po zhruba 300tkm a vyšší hlučnost. Za mě tu 1,9. Neznám konkrétně 77kw,ale mslm,že tam velký rozdíl nebude.

doplněno 12.05.20 11:08:

Měl jsem to ve dvou ventech,golfu,octávce a teď mám galaxy,kde je ten motor taky a ojnici jsem neviděl...*smich*. Slušný článek - auto.cz/...

gizeh
hodnocení

taky jsem právě slyšel že to je jen blábol že by ojnice vyletěla z motoru jen tak že se jí zrovna chce prej je to zanedbaný servis.

gizeh
hodnocení

taky jsem slysel chválu ale prej tam vylétavají neake ojnice nebo co?

break

Jo, lítají ven...

Nekupuj si to...

olinl
hodnocení

0x

Zkus najít recenzi na dotazovanou Octavii zde: cars.cz/...

gizeh
hodnocení

ok podívám se díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]