Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to vada na STK

Od: slavo® odpovědí: 25 změna:

Je závada na STK pokud nejde stahovat okno u řidiče?

A pokud ano tak jaká?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud nejde zavřít, tak je to závada B.

auto-sima.cz/...

hodnocení

Spíše nejde otevřít respektive stáhnout.

To by vadit nemělo. Ale okénko si na STK určitě stáhnou. Hlavně to řidičovo. Budou mít z okénka vystrčenou ruku a ovládat válcovou zkušebnu na brzdy. Když nepůjde okénko, tak se s tebou bavit nebudou. Možná někde na TK v horní dolní.

Musíš to ukecat a nechat si doložit kód závady.

* Lépe opravit!

hodnocení

Závada je "vymačkané" tlačítko. Občas to nefunguje a občas ano, to nefungování je stále častější a na STK je ještě víc jak rok čas. A asi ovládat válcovou zkušebnu na brzdy pootevřenými dveřmi se mu nebude chtít.

Někdy stačí tlačítko rozebrat a pokud je tam kontaktní guma, tak umýt jarem a pak lihem nebo isoprophylalkoholem a zpět složit.

mak*
hodnocení

0x

Pochybuju, že si toho vůbec všimnou a pokud ano, tak to bude lehká závada.

hodnocení

0x

Pokud nejde otevřít - závada typu A lehká

Pokud nejde zavřít nebo zajistit v zavřené poloze - závada typu B vážná

Zdroj: Vyhl. č. 211/2018Sb., Příloha č. 1

hodnocení

0x
Zase už plánují změnu klasifikace lehkých závad. To bude mela. Když vám cestou na tk. praskne žárovka a v počítači se objeví, že jste ji měli minule jako závadu A, tak vám ji letos už dají jako B a z STK po svých neodjedete.
Kdo tyhle voloviny vymýšlí?
hodnocení

Já jsem ještě v roce 2016 na závadu B odjel, a to byly závady 2.

1 - velký zdvih ruční brzdy při zatažení - bylo to asi 40°

2- matné světlomety sklo - nešly změřit - tak jsem je nechal vyleštit a před příští vyměnit.

asd1

Vážná B je na měsíc. Neodjedeš s nebezpečnou C...

Okno u řidiče si otvírat bude, takže to zjistí a bude to lehká závada. Tak je lepší rovnou to hlásit a zeptat se jak to budou řešit..

El stahovačka nejde dolu = mikrospínač v tlačítku, zlomený drát v průchodce do dveří, chcíplej motor, ohlá kladka ve stahovačce a motor s tim nehne apod. Nic hroznýho. Příp. ŘJ oken u debilních aut..

Voloviny se vymýšlí k vůli majitelům aut, kteří se k autům chovají jako k mikrovlnce nebo lednici. Prostě jezdí a pak vyhodí. To že něco nesvítí nebo hulí neřeší. jen lejou benzín a ostřikovače.

Kdyby to bylo jako před lety, kdy majitelé si auto opečovávali a kontrolovali kdejakou žárovku nebo zvládli vyměnit svíčky či výfuk, tak takové kra*iny na TK nejsou třeba.

Tenkrát taky na svíčku stačil jeden klíč. Teď je to kolikrát operace na speciální nářadí a půl hodiny na jednu svíčku. A co si myslím o nutnosti sundavat nárazník kvůli vyměně blbé žárovky to není veřejně publikovatelné.
hodnocení

Když někdo šetří místem tak to takto dopadne, kdyby nechal více místa pro výměnu žárovky tak by to auto bylo o cca 15 cm delší. nevím u kterého auta se kvůli výměně žárovky musí na jedné straně demontovat sání a na druhé straně polovina klimatizace. Všechno nanahnané na sobě. Např. u některé AUDI pro výměnu řemene pohonu alternátoru a vodního čerpadla se musí demontovat nárazník a chladič.

Všecho dělané proto aby se s každou prkotinou muselo do servisu.

Pamatuji starého žigulíka, tam se dalo na koleně udělat téměř vše.

To je věc názoru. Já udělám téměř vše na Škodovkách do roku cca 2010 včetně elektriky. Někdy je potřeba držet se dílenské příručky, kde je jasně napsáno, jak se žárovka má měnit. Příkladem je Octavia 2, kde se vyjmouncelé světlomety na dva pohyby. Nic staršného. Kdo to nezná, tak nadává.

motak
No jo,ale každého nebaví auto opecovavat a opravovat si. Někdo chce proste jezdit a za par let koupit nové. Je to špatně?
Ledničku si taky nechci opecovavat opravovat sám.
Vždyť je to stejný kus plechu a elektroniky,jen má navíc kola. Netřeba auto povýšovat na něco víc.

Akorát lednice není nebezpečná pro ostatní. Nezabíjí (i když někoho ano :-D).

V tom případě je tedy nutné jezdit do servisů na pravidelné kontroly a platit. Kdo se vyhejbá, tak na STK a ME se vymýšlí ty voloviny :).

Uzavřený kruh.

kamaz007
hodnocení

0x

Co je to za auto?

Třeba na Octavie (všechny generace) stojí origo díl 900 Kč (4 okna) nebo 700 Kč (2 okna) a vyměnit si to dokážeš sám za 5 minut. I kdyby ti to měnili v autorizovaném servise, tak to na víc než na 1200 (4 okna) / 1000 (2 okna) nevyjde...

Asi by to chtělo trošku rozvinout myšlenku.. Vypínač za 900 je nějak moc a vymněnit stahovačku za 5 minut to bys musel být sakra machr. Za to nesundáš ani tapec.

Tapec u Octy se nesundává, když se mění vypínače. Když chceš sundat tapec, tak stejně první musí vypínače pryč, protože za nimi je ten šroubek tapecu (madla). K vůli vypínačům tedy není proč a je to opravdu 5 minut.

Cena je normální. Přece to nebude stát 20kč?...

asd1

Litr za kus plastu s mikrospínačema mi normální teda nepřijde... Ostatně díly obecně jsou tvrdě předražený - spočítej si cenu auta který koupíš po dílech *smich* O bazarech kde chtěj pětikilo málem i za jednu pojistku ani nemluvim... (nadsázka, ale fakt neví co za to chtít, vykoupí za litr, vymontovat musíš sám a prodaj pětikilo za "cokoliv"

Ale trh funguje, když je poptávka tak proč dávat levněji... Akorát to má dost blízko k lichvě...

asd1: Lepší? :-D

eshop.teratti.cz/...

Audi je na tom lépe, když stejný díl je ve Škodě Felicia :)

radicipaka.cz/...

asd1: Tak to čumím *hledam**mir*

xenofob

stáhnul bych husí krk chránící kabelový svazek vedoucí do dveří řidiče a zkontroloval,. který kabel má zlomenou izolaci nebo je přerušen...opravit to lze přeletovánímn, spojením "čokoládkou" nebo výmenou kabelu...pak bych jel na stk a neřešil bych kraviny tady

No právě, kvůli tomu jsem chtěl abys rozvedl, o čem mluvíš. Nebylo jasné, jestli o stahovačce okna, nebo jen o vypínači.

Já třeba kupoval stahovačku na Rencka bez motorku za 360,- a u škodovky teda stojí blbý vypínače 900?

A to jsem tady ve spoustě diskuzí viděl rady - kup si škodovku, na ostatní auta jsou hrozně drahý náhradní díly *zed*

No dobře.. Teď jsem si rozkliknul ten aliexpress a koukám, že nejde o jednotlivé vypínače, ale o celý blok. No tak u toho mě už taková cena tolik neudivuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]