Nejste přihlášen/a.
Prisla mi - Výzva k uhrazení určené částky. od HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
ODBOR DOPRAVNĚSPRÁVNÍCH ČINNOSTÍ.
Přestupek - zastavení a stání na chodníku v místě, kde takové užívání chodníku není zákonem stanoveno.
Minule kdyz mi prisla podobna vyzva od mestke policie, tak jsem sel na vysvetleni, v teto vyzve takova moznost neni a rovnou chteji zaplatit pokutu.
Muzu proti tomu se nejak odvolat?
Odvolat se můžete, ale budete to pak mít asi drašší. Že Vám nedali možnost vysvětlení může být taky proto, že jste se z minulého přestupku nepoučil. Jste recidivista a u těch se oko nepřimhuřuje.
Na "Výzvu k uhrazení určené částky" se nedá odvolat. Ta se dá buď zaplatit (a to je všechno), nebo nezaplatit.
V případě nezaplacení buď nemusíte reagovat vůbec a pak jsou zase dvě varianty - buď se už nestane nic, prostě se na to vykašlou, nebo vám přijde nějaký další papír. Výzva k doplnění, abyste se dostavil, příkaz k zaplacení... Na to se dá taky reagovat různě.
V další fázi to může být dražší (obvykle pokuta + 1000,- správní poplatek), i když nezjistí pachatele, můžou ji nakonec uložit provozovateli. Ale můžete třeba taky řešit, jestli to byl chodník a podobně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.