Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia II nebo VW Golf Variant 1.9TDi

Od: pepa07 odpovědí: 28 změna:

Dobrý den, nemůžu se rozhodnout mezi těmito dvěma vozy. Dokázali by jste mi pomoc s rozhodnutim?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Projeď se oběma a uvidíš kterej ti líp sedne.
Pak taky který je v jakém stavu.
Žádný jiný auta nechceš? Proč?

hodnocení

0x

nic moc na výběr.

pepa07
hodnocení

V autech se moc nevyznám a vybíral jsem spíše octavii, levné díly, spolehlivé auto. Ale teď mám nabídku na: Volkswagen Golf Variant 1.9TDi 77kw Bleumotion combi. Najeto 240 XXX km. BLS motor. Za 100k. Motor je celý nový dá se říct: kompletní sada rozvodů, vačky a hydroštely, nové šály a ojniční šrouby.

motak
Jinými slovy motor u kterého se musela pulka vyměnit, aby fungoval?

Octavia a Golf jsou technicky prakticky shodná auta. Liší se tvary a interiérem. Golf je měkčí a pohodlnější.

Zaráží mě ta kompletní repase motoru. Pokud se tohle všechno dělalo, tak bude mít reálně najeto 2x - 3x tolik.

A 100k za pětkového Golfa s takovým nájezdem je docela dost, to by musel být fakt pěkný.

motak
Jo teď se dívám na tu cenu...za podobny peníze máte o generaci novější s nájezdem o 100tis min...

To zase ne, ale o generaci mladší se stejným nájezdem ano :)
Akorát už to bude 1.6 TDI s DPF, ale je to dobrý motor, jen ten filtr je strašák.

pepa07
hodnocení

Jinak ještě rok výroby je 2009. Motor je BLS, takže to má DPF.

motak
Origo dpf stoji 14 tis, oprava vadneho egr vyjde na víc:)
A kde prosím?
motak
pepa07
10.05.20 00:37
hodnocení

a

Pokud čtu správně, jedná se o repas.
motak
Ale to už sou detaily...
Bls neber. Je po takove oprave, protoze tyto motory se nemaji rady s dpf. Zadarmo drahe.
pepa07
hodnocení

Je to konrétně toto: cars.cz/...Právě jinak auto vypadá hodně dobře.

joudis*
Držáky motory TDI s 66 kW nebo schodný 81 kW těm novějším bych tolik nevěřil ...máme 81 kW Golf IV najeto přes 350 O00 Km a motor OK
lloilip

Auto s 240 tisíci kilometry bych si nikdy nevzal... do 70 tisíc max.

nigi
hodnocení

0x

Bejt tebou tak si auto nechám protáhnout přez Cebii ta těch pár stovek to stojí. Pokud tam budou příliš velké intervaly mezi záznamy tak rychle pryč. Stejně tak pokud tam najdeš příliš drahé opravy a nebo tam nenajdeš tebou zmiňovanou generálku motoru. To by totiž znamenalo, že to auto buď někdo rozstřelil vytopil nebo něco podobné, nechal to opravit u nějakýho garážisty a jako nebourané se to snaží prodat dál... Větší počet menších levnějších oprav je u takhle starého auta celkem v normě (pokud se o to auto majitel staral). Stačí použít selskej rozum a hnedka poznaš jestli tě prodejce nešidí... To že je auto z dovezené z D je trochu varovnej vykřičník, hůř se totiž dohledává i Cebii historie a v DE se auta dost šmelí...

xenofob
hodnocení

0x

BXE/BLS - vady z výroby, ojnice-štouby + šály

pokud došlo ke zlomení ojnice a poctivému repasu za 50 tisíc, motoru bych se nebál

golf je rozhodně lepší, má o level lepší podvozek

Jak může mít koncepčně stejné auto - brácha Octavie - o level lepší podvozek?

pepa07
Nabítí to soused (firma vedle). Je na něj opravdu spoleh. Motor by měl bejt kvalitně opravenej. Právě ta ojnice vylítávala od výroby, ale teď už by se to po opravě nemělo stát.
xenofob

já bych se toho golfa nebál, je hezčí než O, pohodlnější, lépe dílensky zpracován , méne se krade atd...má menší kufr, jinak je ve všem lepší..

pepa07
hodnocení

Tomu motoru věřim, ale bojim se toho DPF.

pepa07
hodnocení

Teď jsem se byl ještě podívat na tohle, vzhledově to vypadá luxusně, otázka pravých km. Je to dovoz z Německa. sbazar.cz/...

Mám dát vědět zejtra do 12.

pepa07
hodnocení

toto auto vyřešeno v jiném příspěvku

pepa07
hodnocení

Co řikáte na tuto Octavii? sbazar.cz/...

pepa07
Tak nic, 4x4.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]