Prosím vás, chtěl bych vyčistit aludisky od nějakého sajrajtu(lepidlo, asfalt nebo co já vím), škrábance možná časem, ale stejně nevím čím je ošetřit. Můžu použít na to čištění aceton, tech. benzín, nebo nějakou čistící pastu na ruce a malý kartáček? Nemám s tím zkušenosti zda ta chemie nezačne třeba rozleptavat povrch disku. Děkuji moc
Ahoj, já osobně používám přípravek od známého, co dělá na myčce - speciální čistič na disky a funguje neuvěřitelně dobře na čištění od šmíru, nečistot a přesně těch sajrajtů, co popisuješ. Nicméně abych pomohl, tak dřív jsem používal čistič od firmy coyote (coyote čistič disků kol MR 500ml rozprašovač) a ten taky fungoval dobře. Nicméně po tom coyote jsem používal nějaké ten shit od starline a musím říct, že jak nemám starline rád, tak ten jejich čistič opravdu fungoval - Kdybych nebyl línej, pošlu fotku, jak ja nastříkané kolo tímto čističem a teče z toho "krev" - červená kapalina s nečistotami a následně po oplachu, se ALU disk blejskal jak psí koule.
Tohle je ten coyote čistič. taková krev z něj tekla společně se šmírem a s bordelem - kola se pak neskutečně blejskala - sice oděrky to nevyléčilo, ale kolo bylo čistý
Řekl bych že na toto kolo stačí solvina do teplé vody. Coyote funguje, na bezkontaktních myčkách mají take dobrý přípravek. Ale tomuto koku mi přijde to dopřát zbytečné. Oděrky to neveme. Jinak za mé pubertální doby jsme používali milit nebo něco. Mělo to velmi jemný písek a vzalo to všechno. Nevím zda se prodává. Zkuste cif.
Nedávno jsem čistil přípravkem od Sonax? nevím,ale na další jsem zkusil přípravek SMAC z kauflandu,je drahý ale zatím na starou,zašlou kuchyňskou mastnou špínu to nejlepší + píší že je k použití na A-M ,viz foto a šlo to velmi dobře,ale jednalo se o hooodně staré usazeniny z provozu,zejména otěr z desek.
Jste nepochopil-není to jen a pouze na domácnost-je to jak do domácnosti tak i na auto-moto.Není to jen obrázkem moto na přední straně ale i přímo psané v návodu použití..Ale ty fleky co tam máte jsou kdoví co.takže třeba to půjde acetonem nebo naftou nebo?
k2
@diesel: s acetonem bych byl opatrny, fleky s nim dolu pujdou, ale mohly by jit i s lakem...
No pokud je to původní lak ,tak s klidem -pokud jsou již stříkané tak máš pravdu aceton asi ne.Ale tyto mi přijdou jako originál a ne doma stříkané.Komaxitové aceton asi taky nevezme.
Jj, disky jsou origo, sice taky podřené ale zasvinene asfalt, lepidlo nějaké. Nabídl mi zda je nechci, tak jsem je vzal, no. Dnes jsem jel pro zbývající kola, krytky a šrouby
Tak dnes jsem zkoušel nějakou čistící pastu na ruce, kterou jsem našel ve sklepě a tu fasovali v práci (rok 1997) + houbicka na nádobí a mm po mm, ale výsledek slušný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.